Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokian osake vajosi liki seitsemän prosenttia New Yorkin pörssissä – tulos ei täyttänyt sijoittajien odotuksia

Osakkeen halpenemiseen vaikutti myös varovainen arvio verkkoliiketoiminnan kannattavuudesta.

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Nokian pääkonttori Karamalmilla Espoossa.
Nokian pääkonttori Karamalmilla Espoossa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Verkkolaitteita valmistavan Nokian osake vajosi tiistaina Helsingin pörssissä 7,2 prosenttia maanantaina pörssinoteerauksesta. Se on verraten suuri muutos suuren yhtiön osakkeen arvossa yhden päivän aikana. Yhden osakkeen arvo oli kaupankäynnin päättyessä 4,65 euroa.

New Yorkin pörssissä Nokian osake heikkeni 6,7 prosenttia.

Osakkeen halpeneminen johtui siitä, että yhtiön tulos ei täyttänyt sijoittajien odotuksia ja arvio verkkoliiketoiminnan kannattavuudessa oli varovainen.

Nokia arvioi, että sen verkkoliiketoiminnan liikevoittoprosentti ilman kertaluonteisia eriä olisi tänä vuonna yli seitsemän prosenttia. Sijoitustutkimusyhtiö Bernstein Researchin mukaan sijoittajat odottivat liikevoittoa koskevan ennusteen olevan kymmenen prosentin tuntumassa. Tammi–maalikuussa verkkoliiketoiminnan liikevoittoprosentti oli 6,5 prosenttia.

Nokian liikevaihto oli myös noin kolme prosenttia sijoittajien ennakko-odotuksia pienempi. Se herätti epäilyjä siitä, että verkkolaitemarkkinat eivät ehkä kehity yhtä suotuisasti kuin tähän mennessä on uskottu.

Nokian liikevaihto oli tammi–maaliskuussa 5,6 miljardia euroa. Sijoittajat ennustivat sen olleen noin 5,8 miljardia euroa. Nokian liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 345 miljoonaa euroa, mikä sekin oli hieman odotuksia pienempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat