Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panama mukaan verotietojen vaihtoon

OECD on onnistunut saamaan jo 101 maata mukaan.

Talous
 

Veroparatiiseina tunnetut Panama, Bahrain, Libanon, Nauru ja Vanuatu ovat sitoutuneet kansainväliseen automaattiseen tilitietojen vaihtoon. Verotietojen vaihdolla yritetään varmistaa, etteivät yksityishenkilöt voi enää piilottaa varojaan oman maansa verottajalta niin sanottuihin veroparatiiseihin.

Teollisuusmaiden järjestö OECD ja sen Globaali läpinäkyvyys- ja tietojenvaihtofoorumi ilmoittivat keskiviikkona kyseisten maiden liittyvän automaattiseen tietojenvaihtojärjestelmään CRS:ään.

Paine veroparatiiseja kohtaan kasvoi sen jälkeen, kun tiedotusvälineet ympäri maailman paljastivat huhtikuun alussa, että panamalainen asianajotoimisto Mossack Fonseca oli perustanut sijoittajille tuhansia kuoriyhtiöitä, joiden avulla asiakkaat saattoivat piilottaa varallisuuttaan ja mahdollisesti myös rikollisesti hankittuja varoja.

Verotietojen vaihtojärjestelmässä muun muassa pankit, sijoituspalveluyritykset ja vakuutusyhtiöt raportoivat pankkitilien, sijoitustilien, vakuutusjärjestelyjen, sijoitusyhtiöiden ja säätiöiden omistajat ja todelliset edunsaajat oman maansa verottajalle, joka puolestaan luovuttaa tiedot tilinomistajien kotivaltioiden veroviranomaisille.

Esimerkiksi Suomen verottaja saa tietoja suomalaisten sijoituksista ulkomailla ensimmäisen kerran vuoden 2017 elokuussa. Osa maista liittyy mukaan vasta vuotta myöhemmin.

Panama, Bahrain, Libanon, Nauru ja Vanuatu sitoutuivat tiedonvaihtoon 2018 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat