Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan poliisi perusti verorikosten tunnustajille puhelinlinjan – tarjouksena jopa kolmanneksen pienempi tuomio

Poliisi odottaa tunnustuksia ihmisiltä, joiden nimi on tullut esiin Panaman paperien vuodettua julkisuuteen.

Talous
 
HS–Reuters
Carlos Jasso / Reuters
Panamalaiselta lakitoimistolta Mossack Fonsecalta on vuodettu yli 11,5 miljoonaa asiakirjaa, joista osan epäillään liittyvän veronkiertoon.
Panamalaiselta lakitoimistolta Mossack Fonsecalta on vuodettu yli 11,5 miljoonaa asiakirjaa, joista osan epäillään liittyvän veronkiertoon. Kuva: Carlos Jasso / Reuters

Norjan poliisin talousrikososasto perusti tiistaina puhelinlinjan verorikoksensa tunnustaville. Poliisi odottaa soittoja niiltä, joiden nimi on tullut esiin Panaman paperien vuodettua julkisuuteen ja jotka haluavat tunnustaa vältelleensä veroja.

Poliisin mukaan tunnustajat saavat pienemmän tuomion.

Aloitteesta kerrottiin päivä sen jälkeen, kun Kansainvälinen tutkivien journalistien yhdistys ICIJ julkaisi hakukoneen, joka käsittää pienen osan vuodetuista yli 11,5 miljoonasta asiakirjasta. Sen avulla voi etsiä asiakirjoissa mainittuja ihmisiä tai yrityksiä.

”Oekokrim [talousrikososasto] on perustanut puhelimen, johon soittamalla ihmiset tunnustaa tekonsa ja antaa tietoa mahdollisista tuloistaan tai pääomastaan ulkomailla, mistä norjalaisilla veroviranomaisilla ei ole tietoa”, talousrikososasto kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan tunnustaneet voivat odottaa tuomionsa pienentämistä kolmanneksella verrattuna niihin, jotka jäävät poliisin ansiosta kiinni. Verovälttelytapaukset sovitellaan usein kalliilla sakoilla, mutta tuomioistuimet voivat vakavissa tapauksissa tuomita jopa kuuden vuoden vankeusrangaistukseen.

Hollannissa kymmenet verovirkailijat alkoivat tutkia tiistaina Panaman papereista ilmenneitä verovälttelyepäilyksiä, kertoo paikallinen viranomainen.

Data-analyytikot ja veroja tutkiva erikoisyksikkö perehtyvät Panaman paperien mahdollisiin hollantilaisyhteyksiin, kertoo hollantilaisen veroviranomaisen edustaja Adriaan Ros.

”Jos jokin veropetos selviää, totta kai tartumme toimiin”, Ros sanoo. ”Tietojen läpikäyntiin menevä aika lasketaan kuukausissa pikemminkin kuin viikoissa.”

Löydökset on tarkoitus esitellä julkisessa raportissa parlamentille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat