Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisjäsenten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa huipputasolla – tänä keväänä 25 prosenttia

Talous
 
Markus Jokela / HS
Fortumin Sari Baldauf valittiin ensimmäisenä naisena suomalaisen suuren pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2011. Hän johti Fortumin yhtiökokousta Helsingissä maaliskuussa.
Fortumin Sari Baldauf valittiin ensimmäisenä naisena suomalaisen suuren pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2011. Hän johti Fortumin yhtiökokousta Helsingissä maaliskuussa. Kuva: Markus Jokela / HS

Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista nousee tänä keväänä 25 prosenttiin ja suurissa pörssiyhtiöissä 32 prosenttiin. Koskaan aikaisemmin naisilla ei ole ollut yhtä suurta osuutta kaikista hallituspaikoista, kertoo Keskuskauppakamari tiedotteessaan.

Viime vuonna naisten osuus oli 24 prosenttia, kun vielä vuonna 2008 osuus oli ainoastaan 12 prosenttia.

”Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on ollut pitkään kansainvälisesti verraten huipputasolla. On hienoa huomata, että naisten edustus hallituksissa jatkaa yhä kasvuaan kaikenkokoisissa yhtiöissä”, toteaa Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen tiedotteessa.

Turusen mukaan huomionarvoista on se, että kehitys on tapahtunut yhtiöiden omasta aloitteellisuudesta. Viranomaisten tai lainsäädännön pakottavaa ohjausta ei ole tarvittu.

Yhä useammin miesjäsenen tilalle valitaan nainen. Jos hallituksiin uudelleen valittuja jäseniä ei oteta huomioon, naisten osuus on jo 35 prosenttia kaikista vuonna 2016 uutena nimitetyistä hallitusjäsenistä.

”Naisten osuuden voi olettaa jatkavan kasvamistaan. Tämä kuitenkin edellyttää yhtiöiltä tavoitteellista seuraajasuunnittelua ja riittävää huomiota naisjohtajien koko urapolkuun”, toteaa Turunen tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat