Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uber lopettaa suositun kyytipalvelunsa Ruotsissa

Uber kertoo ruotsalaisviestimien mukaan, että yhtiö lopettaa Uber Pop -palvelunsa noin viikon kuluessa

Talous
 
Janerik Henriksson / TT
Ruotsin Uberin johtaja Alok Alstrom ilmoitti keskiviikkona Uberin sulkevan Pop Uber -palvelunsa.
Ruotsin Uberin johtaja Alok Alstrom ilmoitti keskiviikkona Uberin sulkevan Pop Uber -palvelunsa. Kuva: Janerik Henriksson / TT

Yhdysvaltalainen kyydinvälittäjä Uber lopettaa suositun taksipalvelunsa Ruotsissa, kertovat ruotsalaisviestimet. Uber kertoo yhtiön ajavan alas Uber Pop -palvelunsa noin viikon kuluessa.

Uberillä on myös muita palveluita kuin Uber Pop, jossa ratin takana on ammattimaisten kuljettajien sijaan tavallisia kansalaisia.

Uber Pop on kuitenkin yhtiön palveluista selvästi suosituin. Sanomalehti Dagens Nyheterin (DN) mukaan sitä on käytetty Ruotsissa noin 100 000 kertaa kolmen viime kuukauden aikana. Noin 5 000 ihmistä on ajanut Pop-kyytejä.

Lopettamispäätöksen taustalla on oikeusjuttujen suma. Yhtiön mukaan Uber-kuljettajat ajavat kimppakyytejä, mutta tuomioistuimet ovat olleet toista mieltä.

Dagens Nyheterin mukaan Ruotsissa on annettu kolmisenkymmentä tuomiota, joissa Uber-kuljettajien on todettu ajaneen takseja luvatta. Ruotsissa taksin ajaminen vaatii luvan, jota Uber-kuljettajilla ei useimmiten ole ollut.

Uberin Ruotsin-johtaja Alok Alström harmitteli DN:lle, että maassa taksin kuljettamiseen tarvitaan paljon ”paskalupia”.

Ruotsin hallitus selvittelee Uberin kaltaisten kyytipalvelujen asemaa, mutta selvityksen on määrä valmistua vasta joulukuussa. Uberin mukaan selvityksen viivästyminen on keskeinen syy toiminnan lopettamiseen.

Suomessa ainakin kaksi Uber-kuljettajaa on tuomittu sakkoihin luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta. Lisäksi vireillä on kymmeniä oikeustapauksia.

Suomessa Uberin mahdollisuudet toimia näyttävät lupaavammilta kuin Ruotsissa.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk) nimittäin ajaa taksiliikenteen vapauttamista. Taksin ajaminen ilman lupaa olisi sallittua, jos tulot jäisivät alle 10 000 euroon vuodessa.

Yhdysvalloissa Uber voi uutistoimisto Reutersin mukaan joutua maksamaan noin 730 miljoonan dollarin eli noin 640 miljoonan euron hyvitykset kuljettajille, jotka yhtiö alun perin luokitteli yrittäjiksi eikä työntekijöiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat