Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten hallituspaikat pörssiyhtiöissä ennätykseen tänä keväänä

Talous
 

Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista nousee tänä keväänä 25 prosenttiin ja suurissa pörssiyhtiöissä 32 prosenttiin. Koskaan aikaisemmin naisilla ei ole ollut yhtä suurta osuutta kaikista hallituspaikoista, kertoo Keskuskauppakamari.

Viime vuonna naisten osuus oli 24 prosenttia, kun vielä vuonna 2008 osuus oli ainoastaan 12 prosenttia.

”Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on ollut pitkään kansainvälisesti verraten huipputasolla. On hienoa huomata, että naisten edustus hallituksissa jatkaa yhä kasvuaan kaikenkokoisissa yhtiöissä”, toteaa Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen tiedotteessa.

Turusen mukaan kehitys on tapahtunut yhtiöiden omasta aloitteesta. Viranomaisten tai lainsäädännön ei ole tarvinnut pakottaa.

Yhä useammin miesjäsenen tilalle valitaan nainen. Jos hallituksiin uudelleen valittuja jäseniä ei oteta huomioon, naisten osuus on jo 35 prosenttia kaikista vuonna 2016 uutena nimitetyistä.

”Naisten osuuden voi olettaa jatkavan kasvamistaan. Tämä kuitenkin edellyttää yhtiöiltä tavoitteellista seuraajasuunnittelua ja riittävää huomiota naisjohtajien koko urapolkuun”, kirjoittaa Turunen tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat