Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toimitusjohtaja Vauramo: Finnairin kannattavuus uusien A350-koneiden reiteillä on parantunut selvästi

Finnairin alkuvuoden tappio pieneni vertailukaudesta, lisäpalvelumyynti kasvoi, rahti riutuu

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Finnairilla oli käytössä kolme uutta A350-konetta.
Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Finnairilla oli käytössä kolme uutta A350-konetta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lentoyhtiö Finnair vertailukelpoinen liiketulos parani 13 miljoonaa euroa tammi–maaliskuussa viime vuoden vertailujaksoon verrattuna, mutta oli yhä 15,3 miljoonaa euroa tappiolla.

Vuoden ensimmäinen neljännes on perinteisesti Finnairin huonoin.

”Tulos jäi vielä negatiiviseksi, mutta neljännes oli jo kuudes perättäinen, jolloin paransimme suoritustamme edellisen vuoden vertailujaksosta”, toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoi osavuosikatsauksessa.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Finnairilla oli käytössä kolme uutta A350-konetta.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan kasvukivuista huolimatta kokemus on ollut varauksettoman positiivinen. Nyt käytössä on viisi uutta konetta ja kesäkauden aikana niitä tulee kaksi lisää.

Vauramon mukaan uusien koneiden reiteillä kannattavuus on parantunut selvästi.

Liikevaihto kasvoi 2,9 prosenttia vertailukaudesta 536,4 miljoonaan euroon. Lisäpalvelumyynti toi liikevaihtoa noin 30 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo.

Matkustajaa kohti laskettu lisäpalvelumyynti kasvoi 17 prosenttia ja oli 11,87 euroa.

Finnairin matkustajakäyttöaste heikkeni 0,8 prosenttia 78,8 prosenttiin. Finnairin mukaan matkustajakäyttöasteet nousivat kuitenkin kaikilla muilla alueilla paitsi Euroopassa.

Matkustajakäyttöaste tarkoittaa koneessa olevien penkkien täyttöastetta tai tarkemmin ottaen myytyjen henkilökilometrien osuutta tarjotuista henkilökilometreistä.

Rahdissa kiristynyt kilpailu söi kannattavuutta. Myydyt rahtitonnikilometrit kasvoivat 10,2 prosenttia, mutta tuotot laskivat 11,4 prosenttia vertailukaudesta.

Lentoyhtiöt vertailevat kannattavuuttaan usein liikevoitolla ennen poistoja, leasingmaksuja ja myyntivoittoja (EBITDAR), koska tällöin ei ole väliä lentääkö yhtiö omilla vai vuokrakoneilla.

Tämä vertailukelpoinen luku oli Finnairilla tammi–maaliskuussa 36,4 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 19,2 miljoonaa euroa.

Toinen lentoyhtiöissä keskeinen tunnusluku on yksikkötuotto (RASK) eli liikevaihto jaettuna tarjotuilla henkilökilometreillä. Se laski 1,9 prosenttia vertailukaudesta.

Näkymänsä Finnair piti ennallaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat