Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio kritisoi kehitysyhtiötä

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne pelkää valtion omistusten siirtymistä eduskunnan päätösvallan ulottumattomiin.

Talous
 

Suurimman oppositiopuolueen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on huolissaan siitä, että valtion omistukset luisuvat eduskunnan päätösvallan ulottumattomiin.

Rinne kirjoittaa blogissaan, että valtionyhtiöiden merkittävien myyntivaltuuksien muutoksissa isoja valtion omaisuusmassoja tulee myyntiin ilman, että eduskunta antaa niihin erikseen suostumuksensa.

Rinteen mukaan näyttää siltä, että kaavailtu kehitysyhtiö on todellisuudessa myyntiyhtiö, jonka tarkoituksena on valmistella yhtiöitä tai niiden osia myyntikuntoon.

”Hallitus hakee eduskunnalta isoja valtuuksia kaavaillulle myyntiyhtiölle, joiden toteuttamiseen eduskunnalla ei nyt tehtävien päätösten jälkeen ole vaikuttamismahdollisuuksia”, Rinne kirjoittaa.

Rinne löytää esityksestä hyvääkin: muun muassa sen, että valtion omistajapolitiikan tulevaisuuden suuntaviivojen määrittelemiseksi perustetaan parlamentaarinen eli kaikista eduskuntapuolueista koostuva neuvottelukunta.

Kehitysyhtiön rooli epäilyttää myös vihreiden varapuheenjohtajaa Touko Aaltoa.

”Pikkuisen ihmettelen kehitysyhtiön roolia. Toivon, ettei siitä tule mikään valtionyhtiöiden myyntikonttori.”

Oppositio näyttää olevan erityisen huolissaan Postista. Aalto on samoilla linjoilla.

”Postissa on hirveän keskeinen strateginen intressi, että posti kulkee joka puolella maata, myös kasvukeskusten ulkopuolella. Jos pörssiin mennään, kuinka palvelut turvataan?”

Muuten Aalto sanoo antavansa hallituksen linjauksille tässä vaiheessa varovaisen hyväksyntänsä, mutta hän haluaa perehtyä joihinkin kohtiin tarkemmin. Aalto kiittelee erityisesti linjauksia yritysvastuusta ja johdon palkitsemisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat