Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jakeluyhtiö Suomen Suoramainonta ei aio tehdä muutoksia osoitteettoman postin jakeluun

Yhtiö ei ole tähän mennessä pääsääntöisesti jaellut ilmaisia lehtiä kotitalouksiin, joiden ovessa on ”ei mainoksia” -tarra.

Talous
 
Mikael Nybacka
Aiemmin tällä viikolla Kilpailu- ja kuluttajavirasto puuttui alalla sovittuun käytäntöön, jossa mainokset kieltävä tarra estää myös ilmaislehtien jakelun. Kilpailuvirasto kiinnostui käytännöstä, koska siitä oli sovittu kilpailijoiden kesken.
Aiemmin tällä viikolla Kilpailu- ja kuluttajavirasto puuttui alalla sovittuun käytäntöön, jossa mainokset kieltävä tarra estää myös ilmaislehtien jakelun. Kilpailuvirasto kiinnostui käytännöstä, koska siitä oli sovittu kilpailijoiden kesken. Kuva: Mikael Nybacka

Osoitteetonta postia jakeleva Suomen Suoramainonta kertoo pitävänsä ilmaisjakelun pelisäännöt toistaiseksi ennallaan.

Suomen Suoramainonta ei ole tähän mennessä pääsääntöisesti jaellut ilmaisia lehtiä kotitalouksiin, joiden ovessa on ”ei mainoksia” -tarra. Yhtiö kertoo, ettei se aio muuttaa tätä käytäntöä.

Ilmaislehtien jakelu nousi keskusteluun aiemmin tällä viikolla, kun kaupunkilehtien ja jakeluyhtiöiden kiista nytkähti eteenpäin.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto puuttui alalla sovittuun käytäntöön, jossa mainokset kieltävä tarra estää myös ilmaislehtien jakelun. Kilpailuvirasto kiinnostui käytännöstä, koska siitä oli sovittu kilpailijoiden kesken.

Kaupunkilehdet haluaisivat, että mainoskielto ei estäisi niiden jakelua. Jos kotitalouteen ei haluaisi lehtiä, ovessa pitäisi olla ”ei ilmaisjakelua” -tarra.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei määrännyt yhtiöitä muuttamaan jakeluaan, vaan virasto haluaa, että jakelijat päättävät linjastaan itsenäisesti.

Suomen Suoramainonta ei pidä mahdottomana, että jakelun periaatteita muutettaisiin. Yhtiö kertoo, että mahdolliset tarpeet muutoksille tutkitaan kaikessa rauhassa ja yhteistyössä eri osapuolten kanssa.

Posti on kertonut jo aiemmin, että se jatkaa aiemmalla linjalla, eli mainoskielto kattaa myös ilmaislehdet.

Posti ja Suomen Suoramainonta ovat maan suurimpia osoitteettoman postin jakelijoita. Jotkin pienemmät jakelijat ovat jo aiemmin jaelleet lehtiä myös mainoskieltotalouksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat