Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Broileriteollisuuden työntekijät joutuvat Yhdysvalloissa käyttämään vaippoja – tuotantotahti ei salli vessataukoja

Kehitysyhteistyöjärjestö Oxfamin raportin mukaan siipikarjateollisuuden työntekijöiden terveys vaarantuu ja työntekijät joutuvat häpeällisiin tilanteisiin, kun edes perustarpeiden hoitamista ei sallita.

Talous
 
Randall Hill / Reuters
Broilereita tuotantolaitoksessa Pohjois-Carolinassa.
Broilereita tuotantolaitoksessa Pohjois-Carolinassa. Kuva: Randall Hill / Reuters

Siipikarjateollisuuden työntekijät joutuvat Yhdysvalloissa usein käyttämään vaippoja työaikana, kertoo kehitysapujärjestö Oxfam American tuore raportti.

Työtahti liukuhihnalla on niin tiukka, ettei vessataukoja aina sallita lainkaan tai niitä ei anneta ajoissa. Työntekijät joutuvat pyytämään vessataukoa työnjohdolta ja joutua yleensä odottamaan sinne pääsyä hyvin kauan. Suhde työnjohtoon on Oxfamin mukaan usein myös niin tulehtunut, ettei taukoja uskalleta edes pyytää.

Alabamassa tehdyssä kyselytutkimuksessa 80 prosenttia siipikarjateollisuuden työntekijöistä kertoi, ettei riittäviä vessataukoja annettu.

Monet ovat ratkaisseet tilanteen käyttämällä vaippoja ja rajoittamalla juomistaan. Oxfamin mukaan tilanne on sekä nöyryyttävä että terveydelle haitallinen. Se myös rikkoo Yhdysvaltain työsuojelulakeja vastaan.

Raportin mukaan vessataukojen kieltäminen on yleinen käytäntö kaikissa suurissa ruokayhtiöissä, ja siitä on tullut keskeinen tapa polkea ruokateollisuuden työntekijöiden oikeuksia.

Yhdysvalloissa siipikarjateollisuudessa työskentelee noin neljännesmiljoona ihmistä, joiden työolot ovat Oxfamin mukaan ylipäätään heikot.

Työntekijöillä on matalat palkat ja paljon sairauksia. Myös työtapaturmat ovat yleisiä.

Oxfam kokosi raportin tiedot muun muassa haastattelemalla kolmen viime vuoden aikana siipikarjateollisuuden työntekijöitä sekä erilaisista raporteista ja tilastolähteistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat