Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lenita Toivakka: TTIP-neuvotteluiden aikataulu ehkä liian tiukka

EU-komissio lupaa yhä yrittää saada neuvottelut maaliin ennen vuoden loppua

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Lenita Toivakka
Lenita Toivakka Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Fakta

Haluttu kirottu TTIP

 EU:n ja Yhdysvaltain välinen TTIP-sopimus synnyttäisi maailman suurimman vapaakauppa-alueen.

 Se alentaisi tulleja japoistaisi päällekkäistä sääntelyä.

 TTIP-sopimus on kohdannut kiivasta vastustusta EU-maissa ja Yhdysvalloissa.

Bryssel

Euroopan unionin jäsenmaissa suhtaudutaan yhä skeptisemmin siihen, että EU:n ja Yhdysvaltain neuvottelema TTIP-vapaakauppasopimus saataisiin valmiiksi ennen kuin presidentti Barack Obama jättää virkansa ensi tammikuussa.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) totesi perjantaina, että EU-komissio lupaa yhä yrittää saada neuvottelut maaliin ennen vuoden loppua.

”Ehkä enemmän, jos tässä rehellisesti sanon, (jäsenmaissa) oli sellaista näkemystä, että tämä aikataulu tulee olemaan liian tiukka”, Toivakka totesi kauppaministereiden kokouksen jälkeen Brysselissä.

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on noussut voimakas vapaakaupan vastainen ilmapiiri. Siksi Euroopassa jännitetään, saadaanko TTIP-sopimusta neuvoteltua ennen vuoden loppua, koska muuten se voi lykkääntyä vuosilla tai jopa kaatua kokonaan.

Toivakka kertoi todenneensa, että aikataulua tärkeämpää on sopimuksen sisältö. Hänen mukaansa mitään ”TTIP lightia” eli vesitettyä sopimusta ei kannata hyväksyä.

Hänen mukaansa Suomelle neuvotteluissa tärkeää on Yhdysvaltain julkisten hankintojen avaaminen. Tästä voisi hyötyä esimerkiksi Suomen jäänmurtajateollisuus.

Yhdysvallat on suhtautunut hyvin penseästi ajatukseen avata etenkään osavaltiotason hankintoja ulkomaalaisille. Tämä voi olla niin tärkeä asia, että sopimus kaatuu siihen, Toivakka totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat