Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakkerit tekivät jälleen iskun pankkiin

Tiedossa ei vielä ole, mihin pankkiin hakkereiden isku kohdistui ja kuinka paljon hakkerit saivat vietyä pankista rahaa.

Talous
 

Hakkerit ovat jälleen iskeneet pankkiin maailmalla. Pankkien maksuliikennettä avittava Swift kertoi kybervarkaudesta perjantaina.

Swift ei uutistoimisto Reutersin mukaan kertonut, mihin maahan ja pankkiin isku kohdistui. Kyseessä oli kuitenkin kaupallinen pankki eikä keskuspankki.

Selvää ei myöskään ollut, saivatko hakkerit varastettua pankista rahaa.

Swift on verkosto, johon tukeutuu yli 11 000 pankkia ja muuta finanssialan yritystä maksuliikenteessään.

Hakkereilla oli Swiftin mukaan syvällistä tietoa pankin järjestelmistä. Isku tehtiin haittaohjelmien avulla. Hakkerit onnistuivat tunkeutumaan pankin järjestelmiin, esiintymään asiakkaina ja lähettämään väärennettyjä tietoja rahansiirroista.

Vaikka hakkerit iskivät jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä, suomalaisten asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan, sanoo johtava asiantuntija Mika Linna Finanssialan keskusliitosta.

Linnan mukaan ainakin edellinen Bangladeshin keskuspankkiin kohdistunut varkaus johtui tietoturvan puutteista, joita suomalaisissa pankeissa ei ole. Tuolloin hakkerit saivat saaliikseen 81 miljoonaa dollaria eli yli 70 miljoonaa euroa.

Suomessa pankkien suorat menetykset kybervarkaille ovat olleet vähäisiä, Linna kertoo. Hakkerit kohdistavat yrityksensä pankkien sijaan niiden asiakkaisiin esimerkiksi maksukorttitietoja tai verkkopankkitunnuksia urkkimalla.

Toinen yleistyvä tapa on niin sanottu toimitusjohtajahuijaus, jossa yhtiö yritetään saada maksamaan tekaistu lasku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat