Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple sijoittaa miljardi dollaria kiinalaiseen Uberin kilpailijaan

Toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan sijoitus Didi Chuxingiin auttaa yhtiötä ymmärtämään tärkeitä Kiinan markkinoita

Talous
 
JASON LEE / Reuters
Älypuhelimia hyödyntävä Didi Chuxing on Kiinan suosituin kyydinvälittäjä.
Älypuhelimia hyödyntävä Didi Chuxing on Kiinan suosituin kyydinvälittäjä. Kuva: JASON LEE / Reuters

Teknologiayhtiö Apple sijoittaa miljardi dollaria eli noin 900 miljoonaa euroa kiinalaiseen kyydinvälitysyhtiöön Didi Chuxingiin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi lausunnossa uutistoimisto Reutersin mukaan, että sijoitus auttaa yhtiötä ymmärtämään tärkeitä Kiinan markkinoita.

Applen tuotteiden ja erityisesti iPhonen myynti on kääntynyt Kiinassa laskuun. Applen liikevaihto ja liikevoitto pienenivät Kiinassa yli neljäsosalla viime vuosineljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Didi Chuxing, joka tunnettiin aiemmin nimellä Didi Kuaidi, hallitsee Kiinan kyydinvälitysmarkkinoita. Yhtiö välittää kyytejä älypuhelinsovelluksen avulla.

Yhtiö on kertonut Reutersin mukaan välittävänsä yli 11 miljoonaa taksikyytiä päivässä Kiinassa. Didi Chuxingin omistajiin kuuluvat kiinalaiset teknologiajätit Alibaba ja Tencent.

Didi Chuxingin osuus Kiinan taksinvälityksestä on moninkertainen verrattuna yhdysvaltalaiseen Uberiin. Uber, joka on nopeasti laajentunut ympäri maailmaa, on vaikeuksissa Kiinassa. Yhtiö on kertonut tekevänsä Kiinassa miljardi dollaria tappiota vuodessa.

Applelle näin suuret sijoitukset ovat harvinaisia. Edellinen suuri kauppa tehtiin vuonna 2014, kun Apple osti kuulokkeistaan ja musiikkipalvelustaan tunnetun Beatsin yli kahdella miljardilla eurolla.

Applen kannalta Didi Chuxing -sijoituksessa on järkeä ainakin kahdella tavalla.

Apple on ollut kiinnostunut liikennebisneksestä jo jonkin aikaa. Yhtiön on kerrottu suunnittelevan oman automallia, joskaan Apple ei ole itse vahvistanut tietoa. Erään tiedon mukaan Apple olisi tuomassa auton myyntiin vuonna 2019.

Lisäksi Apple on kehittänyt älypuhelimiin Apple Pay -maksutapaa. Sijoitus taksiyhtiöön voi lisätä maksutavan painoarvoa Kiinassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat