Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaurabuumi vei Fazerin ostoksille Ruotsiin – ostaa Frebaco-myllyn

Kaupan myötä kaurahiutaleiden tuotantokapasiteetti kaksinkertaistuu.

Talous
 
Marjaana Malkamäki
Kauratuotteiden kysyntä maailmalla on nyt niin kovaa, että suomalaisyritykset eivät tahdo pysyä perässä.
Kauratuotteiden kysyntä maailmalla on nyt niin kovaa, että suomalaisyritykset eivät tahdo pysyä perässä. Kuva: Marjaana Malkamäki

Fazer ostaa Ruotsista Frebaco-myllyn. Ostos kasvattaa sen kaurahiutaleiden tuotantokapasiteetin kaksinkertaiseksi.

Taustalla on maailman kaurabuumi: kauratuotteiden kysyntä maailmalla on nyt niin kovaa, että suomalaisyritykset eivät tahdo pysyä perässä.

Fazer rakensi vuonna 2013 Lahteen kauramyllyn, jota ollaan parhaillaan laajentamassa. Yhtiö tuottaa nyt kaurahiutaleita 13 000 tonnia vuodessa. Laajennuksen ja Frebaco-kaupan jälkeen kapasiteetti on nelinkertainen.

Huhtikuun lopussa Helsingin mylly puolestaan sai valmiiksi kaurahiutaletuotannon laajennuksen Vaasan-tehtaalla. Yhtiö kertoi heti sen valmistuttua, että laajennuskin on osoittautumassa riittämättömäksi.

Fazerin tiedotteen mukaan Fazer Mylly ja Frebaco ”muodostavat yhdessä uuden, kansainvälisen Fazer Myllyn, jolla on ainutlaatuista kauraosaamista ja syvällistä kuluttajaymmärrystä Pohjoismaiden markkinoista”.

”Tämän yrityskaupan myötä Fazerista tulee kansainvälisen sarjan myllytoimija. Aiomme kasvaa kansainvälisillä markkinoilla entisestään ja viedä kauraa Suomesta ja Ruotsista Keski-Eurooppaan ja Aasiaan”, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.

”Kaurapohjaiset tuotteet ovat voimakkaassa kasvussa sekä elintarviketeollisuus- että kuluttajamarkkinoilla. Näemme Fazerin tärkeänä uutena omistajana, joka tarjoaa oikeat edellytykset Frebacon toiminnan edelleen kehittämiselle”, lisää Frebaco-myllyn toimitusjohtaja Stefan Hollerup.

Puolet Fazerin kauraliikevaihdosta tulee tällä hetkellä ulkomailta. Fazer ostaa nyt 20 000 tonnia kauraa vuodessa suomalaisilta maanviljelijöiltä.

Frebaco-mylly sijaitsee Lindköpingissä Ruotsissa. Yhtiöllä on kaura- vehnä- ja ruismyllyt. Siellä työskentelee noin 60 ihmistä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna 268 miljoonaa kruunua eli noin 29 miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat