Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN selvitti: Yksi maailman suurimmista ennustaja­huijauksista perustuu sen keulakuvan huijaamiselle

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat viimein luvanneet laittaa pisteen maata ja koko maailmaa yli vuosikymmenen riivanneelle kuluttajahuijaukselle.

Talous
 

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat viimein luvanneet laittaa pisteen maata ja koko maailmaa yli vuosikymmenen riivanneelle kuluttajahuijaukselle.

Myös Suomessa onneaan vuonna 2000 yrittänyt, Maria Duvalin nimeä käyttäneellä huijauskuviolla on asiasta kertoneen CNN:n mukaan tienattu yli 200 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria pelkästään Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Lehti-ilmoituksiin ja kirjeisiin perustunut huijaus on luvannut katteettomia etuja ja erityiskykyjä rahaa vastaan. Huijattujen joukosta löytyy surullisia tarinoita: esimerkiksi teinin hukkumiskuolema, tuhansia kuukaudessa tilittänyt Alzheimer-potilas, sosiaaliturvan varaan ja kodittomiksi joutuneita, CNN kertoo.

Joensuulaisen skeptikon vanhoilta kotisivuilta vuodelta 2004 löytyy suomenkielinen selvitys Maria Duvalin Suomen-vierailusta, hänen kirjehuijauksistaan joiden avulla saa ”henkilökohtaista positiivista psykomagneettista apua sekä pieleen menneitä ennustuksia muiden muassa Tarja Halosen presidenttikaudesta. Helsingin Sanomat ei ole voinut vahvistaa kotisivujen sisältöä muista lähteistä.

Duvalin ilmoituksia julkaistiin kotisivujen mukaan mainosjulkaisu Kuponkiuutisissa. Kirjoittaja kertoo kokeeksi vastanneensa ”postimyynti-ilmoitukseen”. Kävi ilmi, että Maria Duval pommitti vastaajaa uusilla kirjeillä hyvinkin sinnikkäästi.

Kotisivujen mukaan Duvalin ilmoituksiin reagoi Kuluttaja-lehti vuonna 2001.

CNN vieraili jopa naisen kotikaupungissa Ranskassa. Kävi ilmi, että nainen oli myynyt oikeutensa Sveitsiin rekisteröidylle yritykselle yli kaksi vuosikymmentä aikaisemmin. Maria Duvalista luotiin tavaramerkki, kertoi hänen poikansa.

Yrityksen kanssa tehdyt sopimukset edellyttivät, että Duval tekee julkisia esiintymisiä ja aluksi hänelle maksettiin erittäin hyvin. Mutta sopimuksista ei päässyt enää eroon, vaikka Duval halusi.

Hänestäkin tuli yhdenlainen uhri, päättelee CNN. Sveitsistä paljastui monimutkainen läjä pöytälaatikkoyhtiöitä ja puhelinnumeroita, joista vastaavat ainoastaan puhelinvastaajat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat