Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n taloudessa uusia myönteisiä merkkejä

Talous
 
HS–Reuters

Yhdysvalloissa kuluttajahinnat nousivat huhtikuussa enemmän kuin kertaakaan kolmen vuoden kuluessa, mikä voi tarkoittaa talouden kasvuvauhdin kiihtymistä huhti–kesäkuussa.

Keskuspankin julkaiseman tilaston mukaan inflaatiovauhti oli huhtikuussa 0,4 prosenttia. Sitä kiihdytti etenkin polttoaineiden kallistuminen ja vuokrien kohoaminen.

Talouden mahdollisesta vahvistumisesta kertoi tiistaina sekin, että teollisuustuotanto Yhdysvalloissa kasvoi huhtikuussa ensi kerran kolmeen prosenttiin. Lisäksi uusien asuntojen rakentaminen lisääntyi.

Ennakkotietojen mukaan talouden kasvuvauhti oli alkuvuonna ainoastaan 0,5 prosenttia. Myönteiset tiedot Yhdysvaltojen taloudesta voivat merkitä sitä, että keskuspankki saattaa kiristää rahapolitiikkaansa jo ennen loppuvuotta.

Arvopaperimarkkinoilla osakkeet heikkenivät tiistaina, koska sijoittajat tulkitsivat rahapolitiikan kiristämisen olevan entistä todennäköisempää. Toistaiseksi Yhdysvaltojen keskuspankki ainoastaan vihjannut ohjauskoron nostamisesta ja välttänyt ottamaan asiaan kantaa suoraan.

Kello 21 Suomen aikaa yhdysvaltaisten osakkeiden hintakehitystä mittaava S&P 500 -osakeindeksi oli heikentynyt 0,7 prosenttia. Rahapolitiikan kiristämisen tarkoittaisi korkotason nousemista, jolloin sijoittajat voisivat siirtää pääomiaan pois osakkeista.

Keskuspankki päätti huhtikuussa pitää ohjauskoron ennallaan 0,25-0,50 prosentissa.

Rahapolitiikasta vastaava avomarkkinakomitea viestitti tiedotteessaan, että sillä ei ole mitään kiirettä kiristää rahapolitiikkaansa. Sen sijaan keskuspankki ilmoitti seuraavansa Yhdysvaltojen ja maailmantalouden kehittymistä tarkkaavaisesti ennen kuin se harkitsee koronnostoa.

Vaikka inflaatiovauhti kiihtyi Yhdysvalloissa huhtikuussa, se on yhä kaukana keskuspankin kahden prosentin tavoitteesta.

Joulukuussa keskuspankki teki historiallisen päätöksen kiristäessään rahapolitiikkaansa ensi kerran sitten vuoden 2006.

Joulukuussa ohjauskorko asetettiin nykyiseen 0,25-0,50 prosenttiin. Koronnosto oli 0,25 prosenttiyksikköä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat