Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkursseja pantiin alkuvuonna vireille edellisvuotta vähemmän – kaupan alalla konkurssien määrä kasvoi eniten

Suhteessa vireille pantujen konkurssien määrä väheni eniten teollisuuden ja kaivostoiminnan alalla.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Kaupan alalla pantiin vireille tammi-huhtikuussa 192 konkurssia, mikä on 13 konkurssia eli 7,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.
Kaupan alalla pantiin vireille tammi-huhtikuussa 192 konkurssia, mikä on 13 konkurssia eli 7,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Konkurssiin haettujen yritysten määrä väheni alkuvuonna hieman edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta, selviää Tilastokeskuksen tuoreista tiedoista.

Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana pantiin vireille 896 konkurssia, mikä on 20 konkurssia eli 2,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Henkilökunnan määrä noissa yrityksissä oli kuitenkin kaikkiaan 4591, eli 416 enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona vireille pannuissa konkursseissa.

Suhteessa konkurssiin haettujen yritysten määrä väheni tammi-huhtikuussa eniten teollisuuden ja kaivostoiminnan alalla, jossa pantiin vireille 97 konkurssia. Se on 16,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Konkursseja pantiin vireille edellisvuotta vähemmän myös maa-, metsä- ja kalatalouden sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Eniten vireille pantujen konkurssien määrä kasvoivat kaupan alalla, jossa pantiin vireille 192 konkurssia, mikä on 13 konkurssia eli 7,3 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Vireillepantujen konkurssien määrä kasvoi myös rakentamisen, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnan päätoimialoilla.

Konkurssien vireille tulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssiin menemistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat