Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta Nokia-puhelinten bisnestä vetää Nokia-veteraani Arto Nummela

Talous
 

Nokia-merkkisten matkapuhelinten tekemisen aloittava HMD Global -yhtiö on vahvasti Nokia-taustainen, vaikka Nokia ei omista yrityksestä senttiäkään. Tiedotteen mukaan Nokialla on edustus HMD:n hallituksessa, jolla on oikeus valvoa, että markkinoille tuotavat puhelimet täyttävät Nokian laatuvaatimukset.

HMD-yhtiötä johtaa Nokialla ja Microsoftilla pitkän ja kansainvälisen uran tehnyt Arto Nummela.

Tampereen teknillisestä korkeakoulusta valmistunut Nummela tuli Nokialle vuonna 1994 eli hän ehti nähdä matkapuhelinliiketoiminnan kaaren huikeasta noususta aina Microsoft-kauppaan asti.

Nummela toimi Nokiassa monissa eri tehtävissä muun muassa ohjelmistokehityksen ja tuotekehityksen johtotehtävissä. Vuosina 2009–2013 hän vastasi Nokian älypuhelinliiketoiminnasta Pohjois- ja Etelä-Amerikassa asemapaikkanaan San Diego.

Viime vuosina hän on johtanut Dubaista käsin ensin Nokian ja sitten Microsoftin puhelinten myyntiä ja markkinointia Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Nummela oli keskiviikkona edelleen virallisesti Microsoftin palveluksessa, joten hän ei saanut antaa haastatteluja.

HMD:n omistaa pääomasijoitusrahasto Smart Connect LP, jota hallinnoi Nokian entinen johtaja Jean-Francois Baril.

Baril johtaa Sveitsissä toimivaa pääomasijoitusyhtiö Ginko Venturesia, joka on tehnyt useita sijoituksia yhdessä taiwanilaisen Foxconnin kanssa. Baril on myös Foxconnin perustajan Terry Goun läheinen neuvonantaja.

Smart Connect LP:n taustalla olevia sijoittajia ei ole julkistettu. Nokia tai Foxconn eivät HMD:n tiedottajan mukaan kuitenkaan ole omistajien joukossa. HMD:n toimivalla johdolla on yrityksessä myös jonkin verran omistusta.

HMD:n johtoon tulee myös Florian Seiche, joka on vetänyt Nokian ja sittemmin Microsoftin puhelinten myyntiä Euroopassa. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa puhelinvalmistaja HTC:n johdossa ja teleoperaattori Orangessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat