Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Netflix halutaan mukaan rahoittamaan eurooppalaista elokuvatuotantoa – viideosa ohjelmista oltava eurooppalaisia

Euroopan komission suunnittelemalla lakiuudistuksella halutaan estää se, että suoratoistopalveluiden pääosin yhdysvaltalainen tuotanto jyräisi eurooppalaisen tarjonnan.

Talous
 
JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters
Netflix julkaisi keväällä ensimmäisen ranskalaisen alkuperäissarjan Marseillen. Sitä tähdittää muun muassa Gérard Depardieu (toinen vasemmalta).
Netflix julkaisi keväällä ensimmäisen ranskalaisen alkuperäissarjan Marseillen. Sitä tähdittää muun muassa Gérard Depardieu (toinen vasemmalta). Kuva: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Myös yhdysvaltalaiset suoratoistopalvelut kuten Netflix, HBO ja Amazon saattavat joutua tulevaisuudessa varaamaan vähintään viidesosan Euroopan maiden tarjonnastaan eurooppalaisille elokuville ja tv-sarjoille, talouslehti Financial Times (FT) kertoo.

Lehden käsiinsä saaman Euroopan komission lakiehdotuksen mukaan ulkomaiset suoratoistopalvelut halutaan laittaa saman säädännön alaiseksi, joka velvoittaa kansalliset tv- ja radiokanavat pitämään ohjelmistossaan tietyn määrän eurooppalaisia ohjelmia.

Tällä halutaan estää se, että ulkomainen – pääosin yhdysvaltalainen – tarjonta jyräisi eurooppalaisen ohjelmatarjonnan, ja samalla Euroopan markkinoilla toimivat suoratoistopalvelut joutuisivat osallistumaan eurooppalaisen tuotannon rahoitukseen.

Suoratoistopalveluiden ulottaminen lain piiriin on osa suurempaa uudistusta, jolla halutaan lisätä investointeja eurooppalaiseen tv- ja elokuvatuotantoon.

EU:n tekemän tutkimuksen mukaan perinteiset kansalliset tv- ja radioyhtiöt laittavat selvästi enemmän rahaa eurooppalaiseen tuotantoon kuin suoratoistopalvelut. Esimerkiksi BBC käyttää liikevaihdostaan karkeasti 20 prosenttia uuteen eurooppalaiseen tuotantoon, kun suoratoistopalveluilla luku on noin yhden prosentin verran, FT kertoo.

Netflix on jo varoittanut, että tiukkojen ehtojen asettaminen vääristää markkinoita ja pakottaa suoratoistopalvelut ottamaan ohjelmistoonsa halpoja eurooppalaisia sarjoja vain täyttääkseen ehdot.

Netflix on jo aloittanut tilaajien houkuttelun ei-englanninkielisillä, paikallisilla tuotannoilla. Yhtiö aloitti viime syksynä esimerkiksi Ranskassa oman elokuvatuotannon, ja tänä keväänä palvelu julkaisi ensimmäisen ranskalaisen alkuperäissarjan Marseillen.

Yhtiö on kertonut omista tuotannoista myös muun muassa Saksassa, Italiassa, Britanniassa, Brasiliassa ja Kolumbiassa.

Netflixin oma sarjoja tuottava koneisto on käynnistymässä myös Pohjoismaissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat