Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalainen Bayer suunnittelee kemikaaliyhtiö Monsanton ostoa

Toteutuessaan kauppa tekisi Bayerista maailman suurimman maatalouskemikaalien toimittajan, ja vahvistaisi sen asemaa siemenmarkkinoilla.

Talous
 

Saksalainen lääkeyhtiö Bayer suunnittelee yhdysvaltalaisen maatalouskemikaalien valmistajan Monsanton ostamista, kertoo saksalaisyhtiö tiedotteessaan.

Yhtiöt ovat neuvotelleet kaupoista, mutta sen yksityiskohdista ei ole tietoa. Analyytikkojen mukaan kaupan arvo on kuitenkin yli 40 miljardia euroa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Bayerin nykyinen markkina-arvo on noin 79 miljardia euroa.

Toteutuessaan kauppa tekisi Bayerista maailman suurimman maatalouskemikaalien toimittajan, ja vahvistaisi sen asemaa siemenmarkkinoilla.

Monsanto on maailman suurin siementuottaja. Yhtiö tunnetaan myös geenimuunneltujen viljelykasvien kehittelystä sekä Roundup-torjunta-aineesta, joka on maailman ensimmäinen glyfosaattia sisältävä rikkakasvien torjunta-aine.

Maailman terveysjärjestön WHO:n syöväntutkimuslaitoksen mukaan Euroopassa yleisesti käytetty glyfosaatti voi aiheuttaa syöpää. Kuitenkin tänä vuonna julkaistussa artikkelissa WHO toteaa, että ettei glyfosaatin saanti ruoan kautta aiheuta syöpäriskiä ihmiselle.

Lisätty 20.5. kello 10:37 tieto WHO:n uusimmasta tutkimuksesta, jonka mukaan glyfosaatti ei aiheuta syöpäriskiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat