Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHO tuomitsi isoja korkokikkailuja veronkierroksi

Ennakkopäätösten mukaan tytäryhtiöt Suomessa eivät saaneet vähentää korkoja tuloksestaan.

Talous
 

Korkein hallinto-oikeus (KHO) katsoi torstaina veronkierroksi kaksi isoa kansainvälistä järjestelyä. Niissä olivat osallisina yhdysvaltalaisen ja tanskalaisen yhtiön Suomen tytäryhtiöt, joille oli järjestelty satojen miljoonien eurojen velat.

Verohallinnon mukaan KHO:n tekemät ennakkopäätökset veronkierrosta ovat merkittäviä, koska samantyyppisiä tapauksia on käsittelyssä useampia sekä verohallinnossa että eri oikeusasteissa. KHO ei julkistanut yhtiöiden nimiä, koska ne ovat lain mukaan salassa pidettävää tietoa.

Yhdysvaltalaisen yrityksen tarkoituksena oli välttää veroja Suomessa käyttämällä hyväksi suomalaista sivuliikettä, konserniavustusta ja korkovähennystä. KHO totesi päätöksessään, että vuonna 2008 toteutettu monimutkainen järjestely ”ei vastannut asian luonnetta ja tarkoitusta”.

Suomen sivuliike ilmoitti ottaneensa kontolleen emon korollisen velan, jonka määrä oli 726 miljoonaa euroa. Suomen yhtiö kertoi maksavansa lainasta 6,9 prosentin vuotuisen koron eli noin 50 miljoonaa vuodessa.

KHO ei hyväksynyt korkoja vähennyskelpoisiksi, koska ”järjestelylle ei ollut muita syitä kuin veron välttäminen” eli järjestely oli keinotekoinen.

Myös toisessa ratkaisussa KHO katsoi, että järjestelyn tarkoituksena oli saada yrityskaupasta aiheutuneet korkokulut vähennettäväksi kohdeyhtiön tuloksesta 2006 lähtien. Tanskalaisen emoyhtiön tekemässä järjestelyssä ostetun yhtiön osakkeet ja 500 miljoonan euron velka oli siirretty suomalaiselle sivuliikkeelle.

Koska osakkeita ei voitu pitää sivuliikkeen pysyvässä käytössä olevina varoina, ei niihin kohdistuneita velkojen korkojakaan voitu pitää sille vähennyskelpoisina, KHO katsoi ennakkopäätöksessään.

Verohallinto aikoo tiedottaa tiedottaa 27.5. mennessä, miten ennakkopäätökset vaikuttavat verohallinnon ohjeisiin ja tulkintoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat