Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia karsii Suomessa tuhat työpaikkaa – vähennykset pienenivät 300:lla

Huhtikuussa ilmoitettu noin 1 300 työpaikan vähennystarve Suomessa täsmentyi neuvottelujen kuluessa 1 032 työpaikkaan. Vähennettävistä työpaikoista puolet on Espoossa, neljäsosa Oulussa ja noin neljäsosa Tampereella.

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Nokian pääkonttori Espoossa 10. helmikuuta 2016.
Nokian pääkonttori Espoossa 10. helmikuuta 2016. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoittaa huhtikuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden päättyneen. Huhtikuussa ilmoitettu noin 1 300 työpaikan vähennystarve Suomessa täsmentyi neuvottelujen kuluessa 1 032 työpaikkaan.

Neuvottelut koskivat Nokian kaikkia liiketoimintayksiköitä, tukitoimintoja ja toimipaikkoja pois lukien Nokian teknologiayksikkö.

Vähennettävistä työpaikoista runsaat 500 on Espoossa, runsaat 200 Oulussa ja runsaat 200 Tampereella. Nokian mukaan suurin osa vähennyksistä pyritään toteuttamaan kesän aikana, ja pienempi osa vuoden loppuun mennessä.

Nokia tarjoaa työpaikkansa menettävillä tukiohjelmaa sekä työsuhteen pituuden mukaan määräytyvää taloudellista tukea.

Yt-neuvottelujen alkaessa huhtikuussa Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila korosti, että yhtiö vähentää työpaikkoja kaikkialta maailmasta.

”Työpaikkojen vähennykset liittyvät ensisijaisesti Alcatel-Lucentin kanssa tehtävään yhdistymiseen ja siihen liittyvästä 900 miljoonan euron kustannussäästötavoitteesta. Kyse on siis globaalista muutosohjelmasta. Joissakin maissa vähennykset voivat olla suurempia kuin Suomessa, mutta emme ole vertailua tehneet”, Ihamuotila sanoi.

Hän painotti, että työpaikkojen vähennyksistä huolimatta Suomessa säilyy vastaisuudessakin Nokialle tärkeää osaamista.

”Vähennykset ovat Suomessa suuria ja kipeitä. Haluan kuitenkin korostaa, että Suomella on edelleen erittäin tärkeä asema Nokialle. Keskitämme pääkonttorin toiminnot Suomeen. Espoo, Tampere ja Oulu ovat meille tärkeitä tutkimuksen ja tuotekehityksen toimipisteitä. Olemme tänään ilmoittaneet, että Ranskan pääkonttoritoiminnot lopetetaan.”

Nokialla on Espoossa 3 450 työntekijää, Oulussa 2 500 työntekijää ja Tampereella 900 työntekijää. Maailmanlaajuisesti yhtiön palveluksessa on 104 000 työntekijää.

Nokia aloitti toimenpiteet vähentääkseen henkilöstömäärää maailmanlaajuisesti osana säästöohjelmaansa, joka liittyy vuosi sitten ilmoitettuun Alcatel-Lucent-kauppaan.

Nokia osti ranskalaisen kilpailijan 15,6 miljardilla eurolla. Kyseessä oli Suomen taloushistorian suurin yritysjärjestely.

Nokia tavoittelee 900 miljoonan euron säästöjä operatiivisissa kuluissa vuoden 2018 aikana.

Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian henkilöstö järkyttyi yt- kutsusta
Nokian Espoon yksikössä yt-kutsu tyrmistytti ja hämmensi henkilöstön. Se, että sähköpostiin yt-kutsu tuli, ei sinänsä yllättänyt. Se, että Espoosta pahimmillaan jopa 650 työpaikkaa katoaa, järkytti. Nokian työntekijäpuolen pääneuvottelija, luottamushenkilö Tuula Aaltola toivoo, että vähennykset jäisivät lopulta pelättyä pienemmiksi. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus ja leikkaus: Esa Syväkuru
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat