Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilian talouden vaikeudet pahenevat

Talous
 
HS–Reuters
NACHO DOCE / Reuters
Brasilialainen osoitti mieltä presidentti Dilma Rousseffin puolesta Sao Paulossa.
Brasilialainen osoitti mieltä presidentti Dilma Rousseffin puolesta Sao Paulossa. Kuva: NACHO DOCE / Reuters

Poliittisessa sekasorrossa oleva Brasilian talouden ahdinko pahenee.

Hallituksen arvion mukaan julkisen talouden alijäämä kasvaa tänä vuonna 170,5 miljardiin realiin eli 42,7 miljardiin euroon. Kaksi vuotta kestäneen taantuman takia julkisen talouden tulot ovat supistuneet selvästi.

Alijäämä kertoo sen, kuinka paljon julkisen talouden menot ovat tuloja suuremmat.

Rakenteellinen alijäämä suhteessa bruttokansantuotteeseen olisi hallituksen ennusteen mukaan 2,75 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Rakenteellisesta alijäämästä on vähennetty rahoituskulut. Hallitus suunnittelee veronkiristyksiä ja menoleikkauksia talouden tasapainottamiseksi.

Brasilia on maailman seitsemänneksi suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko Latinalaisen Amerikan talouteen. Hallitus pyrkii toimillaan myös palauttamaan sijoittajien luottamuksen Brasiliaa kohtaa. Luottoluokitusyhtiöt ovat heikentäneet Brasilian luottoluokitusta, mikä on yksi syy valtion varainhankinnan kallistumiseen.

Tilapäiseksi presidentiksi nimitetty Michel Temer nimitti uudeksi valtiovarainministeriksi viime viikolla keskuspankin entisen pääjohtajan Henrique Meirellesin, joka nauttiii laajaa arvostusta sijoittajien keskuudessa.

Vasemmistolainen Dilma Rousseff joutui väistymään sivuun presidentin tehtävästä, koska hänen väitetään rikkoneen budjettilakeja saadakseen maan taloustilanteen näyttämään todellista paremmalta. Senaatti äänestää Rousseffin viraltapanosta tulevien kuukausien aikana.

Brasilian taloudellista ahdinkoa on pahentanut raaka-aineiden halpeneminen ja valuutan heikkeneminen. Painava syy valuutan heikkenemiseen on se, että sijoittajat ovat siirtäneet pääomiaan pois Brasiliasta.

Oikaisu 15.52: Dilma Rousseffin viraltapanon muodollisena perusteena ei ole öljy-yhtiö Petrobrasin lahjusskandaali vaan budjettilakien rikkominen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat