Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WSJ: Kiinalainen Tencent haluaa ostaa Supercellin – peliyhtiö ei näytä enää mahtuvan japanilaisomistajan suunnitelmiin

Keskustelut enemmistökaupasta kiinalaisen Tencentin ja japanilaisen Softbankin välillä ovat lehden mukaan vielä alkutekijöissään.

Talous
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Supercellin toimitusjohtajalla Ilkka Paanasella on yhtenä perustajista veto-oikeus yhtiön myyntiin.
Supercellin toimitusjohtajalla Ilkka Paanasella on yhtenä perustajista veto-oikeus yhtiön myyntiin. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Kiinalainen verkkoyhtiö Tencent haluaa ostaa japanilaiselta Softbankilta enemmistöosuuden suomalaisesta peliyhtiöstä Supercellistä, kertoo talouslehti The Wall Street Journal (WSJ).

Toteutuessaan kauppa loisi globaalin pelijätin, sillä verkkoyhtiö Tencent on maailman johtavia pelinkehittäjiä.

Tencent oli sovellusmyyntiä seuraavan App Annien mukaan maailman viidenneksi suurin mobiilipelitalo viime vuonna. Supercell oli saman listan ykkönen.

Softbank omistaa jättimenestystä niittäneen Supercellin osakekannasta noin 77 prosenttia.

Japanilaisyhtiö osti osake-enemmistön Supercellistä 1,1 miljardilla eurolla lokakuussa 2013.

Softbank osti lisää Supercellin osakkeita viime vuonna, kun pääomasijoittajat halusivat eroon omistuksistaan. Tuolloin Supercellin arvoksi laskettiin runsaat viisi miljardia dollaria eli noin 4,7 miljardia euroa.

Supercellin suurimpia muita omistajia ovat tätä nykyä yhtiön perustajat.

Keskustelut Tencentin ja Softbankin välillä ovat WSJ:n mukaan vielä alkuvaiheessa.

WSJ:n lähteiden mukaan Tencentin johto lensi äskettäin Helsinkiin saadaakseen puolelleen Supercellin kuusi suomalaista perustajaa, joilla on kauppaan veto-oikeus.

Lehden mukaan yhtiön perustajat eivät kuitenkaan haluaisi omistajan vaihtuvan, koska tällä hetkellä Softbank antaa Supercellille täyden itsenäisyyden.

Kun Supercellin puolikas myytiin Softbankille vuonna 2013, yhtiön perustajista Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja saivat poikkeuksellisen paljon sananvaltaa yhtiön asioihin. Käytännössä he mitä ilmeisimmin voivat estää kaupan, vaikka kaksikko omistaa yhtiöstä vain vähän yli 11 prosenttia.

Jo useita viikkoja kiertäneet huhut Softbankin myyntihaluista näyttävät kertovan siitä, että pääomistaja on muuttanut mieltään Supercellin suhteen.

Kun Softbank ja sen tytäryhtiö Gungho tulivat yhtiön pääomistajiksi vuonna 2013, peliyhtiö Gunghon perustaja Taizo Son kertoi Softbankin haluavan olla nimenomaan pitkäaikainen omistaja.

Vajaan kolmen vuoden omistus ei ole Softbankin mittareilla vielä pitkäaikaista omistusta. Softbankin perustaja Masayoshi Son on puhunut useasti, että yhtiöllä on 300 vuoden suunnitelma.

On epäselvää, käykö Softbank juuri nyt vastaavia keskusteluja muiden tahojen kanssa. Kiinnostusta on kuitenkin riittänyt.

WSJ:n lähteiden mukaan kiinalainen peliyhtiö Giant Interactive Group yhdessä kiinalaisen verkkokaupan Alibaban kanssa keskustelivat Supercellin ostamisesta viime syksynä.

Yhtiöt ovat WSJ:n mukaan edelleen halukkaita kaupantekoon, mutta hinnasta ei olla päästy yhteisymmärrykseen.

Softbank on Alibaban suurin omistaja ja kiinalaisyhtiön perustaja Jack Ma istuu Softbankin hallituksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat