Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posti laajentaa ja tihentää verkkokaupasta ostetun ruoan jakelua

Posti pystyy kesästä lähtien toimittamaan ruokaa tavallisen postin- ja pakettijakelun yhteydessä.

Talous
 
Juha Sinisalo
Raumalla Posti on toimittanut ruokaostoksia palvelutalon asukkaille. Postinkuljettaja Mika Saari siirsi ostoksia viilennettyihin laatikoihin viime kesäkuussa.
Raumalla Posti on toimittanut ruokaostoksia palvelutalon asukkaille. Postinkuljettaja Mika Saari siirsi ostoksia viilennettyihin laatikoihin viime kesäkuussa. Kuva: Juha Sinisalo

Posti laajentaa verkkokaupasta ostetun ruoan toimituksia. Posti pystyy kesästä lähtien toimittamaan ruokaa tavallisen postin- ja pakettijakelun yhteydessä.

Posti tarjoaa uutta palvelua käytännössä koko Uudellamaalla ja useissa muissa maakunnissa. Yhtiö toimittaa ruokaa Uudenmaan lisäksi Turun, Lahden, Jyväskylän ja Kuopion ympärillä.

Posti on aiemminkin toimittanut ruokaostoksia koteihin, mutta toimitukset on tehty erikseen, ja ruokaa on toimitettu vain viiden ison kaupungin taajama-alueilla.

Johtaja Sami Finne Postista sanoo, että ruoan yhdistäminen muihin kuljetuksiin laajentaa mahdollisia jakelualueita huomattavasti erityisesti haja-asutusalueilla.

”Me pystymme tarjoamaan uusille kuluttajaryhmille verkkokauppapalveluita”, Finne sanoo.

Jakelu myös tihenee. Helsingissä Postin asiakkaat voivat valita neljästä eri toimitusajankohdasta, ja yhtiö lupaa tuoda ruoan perille puolen tunnin aikahaarukan sisällä.

Posti ei ala itse myydä ruokaa, vaan yhtiö vain välittää ostoksia. Joissain kaupungeissa Posti esimerkiksi toimittaa koteihin ruokaa S-ryhmän verkkokaupasta.

Posti on viime aikoina yrittänyt kiivaasti kehittää uutta liiketoimintaa, kun perinteinen postinjakelu hiipuu. Pakettien jakelussa ja muussa paremmin kannattavassa liiketoiminnassa Postilla on tätä nykyä paljon kilpailijoita.

Posti kertoi huhtikuussa, että sen verkkokaupasta voi piakkoin tilata kotiin ruohonleikkuun. Ruoho leikataan postinjakelun yhteydessä.

Etelä-Karjalassa Posti on aloittanut hoivapalvelujen yhteistyön. Posti toimittaa terveyspalvelujen asiakkaille kotiin ruokaa ja lääkkeitä.

”Peruslähtökohta on mahdollistaa se, että kunnan työntekijöille jäisi enemmän aikaa hoivatyöhön”, kertoo Postin kotipalvelujen johtaja Petri Kokkonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat