Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook sai syytöksiä uutisten piilottelusta ja poisti lihavan naisen kuvan – yhtiö joutui perääntymään kahdesti

Sosiaalisen median yhtiön vaikutusvalta kasvaa, ja yhdysvaltalaisyhtiötä syytetään yhä useammin valtansa väärinkäytöstä.

Talous
 
Tämän kuvan Facebook alun perin poisti yhtiön terveyslinjan vastaisena. Kuva on ruutukaappaus tapahtuman Facebook-sivulta.
Tämän kuvan Facebook alun perin poisti yhtiön terveyslinjan vastaisena. Kuva on ruutukaappaus tapahtuman Facebook-sivulta.

Sosiaalisen median yhtiön Facebookin vaikutusvalta kasvaa, ja yhdysvaltalaisyhtiötä syytetään yhä useammin valtansa väärinkäytöstä.

Tuoreimmat kohut liittyvät siihen, miten yhtiö piilottaa tai poistaa sisältöjä käyttäjien näkyvistä. Facebook on joutunut kahdesti perääntymään, kun sitä on syytetty yhtiölle epämieluisan sisällön piilottelusta.

Verkkolehti Gizmodo kertoi aiemmin toukokuussa, että Facebookin työntekijät rutiininomaisesti antoivat vähemmän näkyvyyttä konservatiivisia arvoja heijastaville uutisille.

Kyse ei ollut Facebookin päänäkymästä eli uutisvirrasta vaan etusivun erillisestä trending topics -osiosta, jossa on esillä linkkejä uutisiin. Suomenkielisille Facebookin käyttäjille osio ei ole käytössä.

Facebook on sadoille miljoonille ihmisille merkittävä uutisten lähde, joten sensuurisyytökset herättivät huolta poliitikkojen keskuudessa Yhdysvalloissa. Republikaanisenaattori John Thune vaati uutistoimisto Reutersin mukaan Facebookia antamaan selityksen, miten yhtiö valitsee listan uutiset.

Facebook tiedotti maanantaina, ettei se ole löytänyt merkkejä puolueellisuudesta. Yhtiö kuitenkin kertoi muuttavansa käytäntöjään, jotta tietynlaisia uutisia ei suosittaisi.

Facebook on viime päivinä saanut arvostelua osakseen myös siksi, että se poisti lihavan naisen kuvan palvelustaan ”ei-toivottuna”.

Australiassa feminismiä ja lihavuutta käsittelevä tapahtuma halusi mainostaa itseään käyttämällä kuvaa kookkaasta mallista Tess Hollidaystä, joka oli pukeutunut bikineihin. Cherchez la Femme -nimisen liikkeen tapahtuma haluaa parantaa naisten suhdetta omaan kehoonsa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Facebook poisti kuvan, koska se oli yhtiön terveyslinjan vastainen. Yhtiön mukaan kuvassa naisen kehoa esiteltiin epätoivotulla tavalla.

”Tällaisia mainoksia ei sallita, koska katsojalle voi tulla epämiellyttävä olo itsestään”, yhtiöstä oli vastattu tapahtuman järjestäjille.

Kun tapahtuman järjestäjät nostivat tapauksesta metelin, Facebook pyörsi päätöksensä ja pyysi kuvan poistamista anteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat