Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft lopettaa puhelinten suunnittelun ja valmistuksen – Suomesta vähennetään 1 350 työpaikkaa

Microsoft aikoo lopettaa lähes täysin puhelinten tuotekehityksen Suomessa. Tampereen yksikkö suljetaan, Espooseen jää joitakin tuotekehittäjiä.

Talous
 
"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
MIcrosoftin väki reagoi tuoreeltaan tietoon suurista irtisanomisista. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

Ohjelmistoyhtiö Microsoft lopettaa puhelimien suunnittelun ja valmistuksen ”virtaviivaistamalla” tuotantoaan. Yhtiö ilmoittaa karsivansa Suomesta enintään 1 350 työpaikkaa ja muualta maailmassa 500 työpaikkaa.

”Tämä on meille raskas päätös, koska olemme saaneet paljon hyvää aikaan. Tulemme auttamaan työntekijöitämme Suomessa tarjoamalla apua uuden työpaikan hankkimiseen ja yrittäjäksi ryhtymisessä. Microsoft jatkaa Lumia-puhelinten tukemista ja päivityksiä, laitevalmistajakumppaneiden tukemista ja kehittää uusia laitteita”, sanoo Microsoftin langattomista laitteista vastaava johtaja Chris Weber puhelimitse.

Weber ei halua kommentoida sitä, missä puhelimia vastaisuudessa suunnitellaan tai kuka ne valmistaa. Työpaikkojen vähennysten määrästä voi tehdä johtopäätöksen, että ainakaan Suomessa puhelimien suunnittelua ei jatketa. Todennäköisesti Microsoft ulkoistaa suunnittelun alihankkijalleen.

Microsoft kertoo tiedotteessa, että koko Tampereen tuotekehitystoiminta aiotaan lopettaa. Espooseen yhtiö suunnittelee jättävänsä ”joitakin tuotekehitystiimejä”, ja Suomen noin 280 myynti- ja markkinointihenkilöön uudistus ei vaikuta lainkaan.

Joillekin Suomen työntekijöille tarjotaan yhtiön mukaan mahdollisuus siirtyä töihin Redmondiin, Yhdysvaltain Washingtoniin.

Microsoft kertoo tiedotteessa aikovansa tarjota irtisanottaville työntekijöille taloudellisia tukipaketteja. Työntekijät on kuljetettu tänään Espoon Keilaniemestä Microsoftin Suomen pääkonttorilta Espoo Metro -areenalle tiedotustilaisuuteen.

Keilaniemessä työntekijät olivat hyvin vaitonaisia eivätkä halunneet kommentoida HS:n toimittajalle asiaa millään tavalla.

Puhelimien valmistuksen ja suunnittelun lopettaminen ei tule suurena yllätyksenä.

Puhelinliiketoiminta, jonka yhtiö osti Nokialta 5,44 miljardilla eurolla vuonna 2014, on ollut pitkään suurissa vaikeuksissa.

Tutkimusyhtiö Gartner kertoi muutama päivä sitten, että Microsoftin älypuhelimien markkinaosuus supistui alkuvuonna globaalisti alle prosenttiin, vaikka markkinat kasvoivat neljä prosenttia. Peruspuhelimensa Microsoft kertoi viime viikolla myyvänsä 350 eli noin 310 miljoonalla eurolla.

Microsoft on karsinut työntekijöitä suurella kädellä viime vuosina. Viime kesänä yhtiö ilmoitti karsivansa yhteensä 2 300 työpaikkaa Salosta, Tampereelta ja Espoosta. Salon tuotekehityskeskus lakkautettiin kokonaan.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050. Microsoft päätti myös lakkauttaa Oulun tuotekehitysyksikkönsä.

Eri puolilla maailmaa Microsoftiin siirtyi yrityskaupan seurauksena Nokiasta noin 25 000 työntekijää.

Aavistus toiminnan lopettamisesta oli ilmassa heti aamupäivästä, kun koko Suomen puhelinliiketoiminnan tuotekehityksen työntekijät kutsuttiin Espooseen. Työntekijöitä kuljetettiin paikalle busseilla Tampereelta.

Bussikyydeistä kertoi ensimmäisenä Aamulehti ja yhtiön palaverista uutistoimisto STT.

HS:n toimittaja Kalle Koponen seurasi, kun Microsoftin työntekijät nousivat Espoossa busseihin keskiviikkona:
Microsoftin henkilöstöä busseilla uutisia kuulemaan - HSTV:n reportteri kertoo tuoreimmat tiedot paikan päältä
Microsoftin henkilöstöä busseilla uutisia kuulemaan - HSTV:n reportteri kertoo tuoreimmat tiedot paikan päältä
Microsoft kuljetutti henkilöstöään kuulemaan tiedotustilaisuutta. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

Elinkeinoministeri Olli Rehn kommentoi Microsoftin yt-neuvotteluita keskiviikkona iltapäivällä:

Rehn Microsoftin potkuista: Nyt nopeasti eväitä työpaikkojen löytymiseksi
Rehn Microsoftin potkuista: Nyt nopeasti eväitä työpaikkojen löytymiseksi
Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoi tiedotustilaisuudessa, että valtio ryhtyy toimenpiteisiin Microsoftilta irtisanottavien työllistämiseksi.
Rio Gandara / HS
Microsoftin työntekijöitä Espoon Metro-areenalla tiedotustilaisuuden jälkeen.
Microsoftin työntekijöitä Espoon Metro-areenalla tiedotustilaisuuden jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat