Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Microsoft-pomo Ballmer ja Nokian Siilasmaa lupasivat vielä vuonna 2013: ”Suomesta tulee koko puhelinvalmistuksen keskus”

Vielä vuonna 2013 niin Microsoftilla kuin Nokiallakin oli vielä vankka usko siihen, että niin puhelimien valmistus kuin suunnittelukin jatkuisivat Suomessa.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kätteli Nokian toímitusjohtajan Risto Siilasmaan kanssa tiedotustilaisuudessa syyskuussa 2013.
Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kätteli Nokian toímitusjohtajan Risto Siilasmaan kanssa tiedotustilaisuudessa syyskuussa 2013. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Syyskuussa 2013 Nokia kertoi aikovansa myydä puhelinliiketoimintansa Microsoftille. Kuoppaisesti edennyt matkapuhelinmyynti kuitenkin ravisutteli seuraavina vuosina rajusti Microsoftia.

Irtisanomiset seurasivat toisiaan Suomessa ja maailmalla, ja lopulta Microsoft ilmoitti tänään keskiviikkona lopettavansa valtaosan puhelimien suunnittelusta ja valmistuksesta.

Vielä vuonna 2013 niin Microsoftilla kuin Nokiallakin oli vielä vankka usko siihen, että niin puhelimien valmistus kuin suunnittelukin jatkuisivat Suomessa. Näin Microsoftin silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer ja Nokian hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön väliaikainen pääjohtaja Risto Siilasmaa kommentoivat kauppaa HS:lle 3. syyskuuta 2013:

”Suomesta tulee koko Microsoftin puhelinvalmistuksen keskus ja muutenkin tärkeä Microsoftin laitteistovalmistuksen keskus”, Ballmer kertoi.

Ballmerin mukaan Microsoftille siirtyvät Nokian työntekijät olisivat myös tulevaisuudessa mukana maailman puhelinkehittäjien kärkikastissa.

Siilasmaa tuki Ballmeria. Hänen mukaansa Nokian työntekijät hyötyisivät kaupasta. Microsoft-kauppa oli Siilasmaan mukaan vaihtoehdoista paras sekä Nokialle että yhtiön osakkeenomistajille.

”Tämä on hyvä asia työntekijöillemme. Microsoftin ansiosta heillä ja Nokialla on entistä parempi taloudellinen tukijalka”, Siilasmaa kertoi HS:lle.

”Luonnollisesti Suomi pysyy Nokian sydämessä. Meillä on nyt kaksi merkittävää maailmanlaajuisia yhtiöitä, joilla on ydintoimintoja Suomessa. Tämä on kiihdytin Suomen talouden kasvulle”, Siilasmaa jatkoi.

Microsoft kertoi myös rakennuttavansa Suomeen uuden tietoliikennekeskuksen, jonka julistettiin olevan osoitus siitä, että yhtiö aikoisi panostaa Suomeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat