Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoftista tuli yksi 2000-luvun suurimmista irtisanojista Suomessa

Microsoftin keskeinen ongelma on ollut, että sen Windows Phone -käyttöjärjestelmä ei ole pärjännyt kilpailussa Googlea ja Applea vastaan.

Talous
 
Helsingin Sanomat
MIKE SEGAR / Reuters
Kuva: MIKE SEGAR / Reuters

Verkkolaitteita valmistava Nokia myi tappiollisen puhelinliiketoimintansa ohjelmistoyhtiö Microsoftille 5,44 miljardilla eurolla vuoden 2014 huhtikuussa. HS oli ainoana todistamassa, kun Nokia muuttui Microsoftiksi.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050.

Heinäkuussa 2015 Microsoft ilmoitti vähentävänsä Suomessa olleista 3 500 työpaikasta 2 300. Samalla Microsoft ilmoitti lakkauttavansa Salossa sijainneen tuotekehitysyksikön. Yhtiö varasi 23 miljoonaa euroa auttaakseen irtisanottuja.

Tämän vuoden helmikuussa yhtiö aloitti yhteistoimintaneuvottelut tavoitteena vähentää Suomesta kymmeniä työpaikkoja, etenkin markkinoinnista.

Microsoft on Nokian kanssa 2000-luvun suurimpia irtisanojia Suomessa. Taulukon suurimmista irtisanomisista voit lukea täältä.

Helsingin Sanomien toimittaja Petri Sajari kirjoitti HS-analyysissaan jo viime heinäkuussa, ”ettei toistaiseksi ole juuri mitään näyttöä siitä, että Microsoftin vakavat vaikeudet puhelimissa hellittäisivät”.

Microsoftin keskeinen ongelma on ollut, että sen Windows Phone -käyttöjärjestelmä ei ole pärjännyt kilpailussa Googlea ja Applea vastaan.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan vain 1,1 prosenttia vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä myydyistä puhelimista käytti Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmää. Alkuvuonna 2016 Microsoftin älypuhelimien markkinaosuus supistui jo alle prosenttiin.

Maalis–huhtikuun vaihteessa järjestetyssä Build-tapahtumassa Microsoftin laiteosastoa johtava Terry Myerson arvioi, etteivät puhelimet ole kehityskohteista tärkeimpiä.

Viikko sitten 18. toukokuuta taiwanilainen elektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn ilmoitti ostavansa edullisten puhelimien liiketoiminnan Microsoftilta. Se on tehnyt Nokian kanssa sopimuksen tavaramerkin ja patenttien lisensoinnista.

Yksi Microsoftin näkyvistä johtohahmoista Suomessa on ollut Stephen Elop, joka siirtyi Microsoftilta työskentelemään Nokian toimitusjohtajana syksystä 2010 syyskuuhun 2013. Keväällä 2014 hän siirtyi Microsoftin laiteyksikön johtajaksi, kun Nokia myi puhelinliiketoimintansa.

Elopin työtehtävä Microsoftissa päättyi viime kesänä, ja huhtikuun alussa Elop aloitti teleoperaattori Telstran johtotehtävissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat