Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoftin puhelinkatastrofi todistaa, että Nokia teki yhden Suomen historian parhaista kaupoista

Nokian päätös myydä tappiollinen puhelinliiketoiminta 5,44 miljardilla eurolla Microsoftille oli todennäköisesti yksi Suomen historian parhaista liiketoimintakaupoista, kirjoittaa HS:n taloustoimittaja Petri Sajari.

Talous
 
Petri Sajari Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien taloustoimittaja.
Rehn Microsoftin potkuista: Nyt nopeasti eväitä työpaikkojen löytymiseksi
Rehn Microsoftin potkuista: Nyt nopeasti eväitä työpaikkojen löytymiseksi
Elinkeinoministeri Olli Rehn kertoi tiedotustilaisuudessa, että valtio ryhtyy toimenpiteisiin Microsoftilta irtisanottavien työllistämiseksi.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft on yrittänyt liki 20 vuotta läpimurtoa matkapuhelimissa – ja epäonnistunut siinä kerta toisensa jälkeen. Siksi päätös puhelimien suunnittelun ja valmistuksen lakkauttamisesta on odotettu.

Helmikuussa 2011 Microsoft aloitti yhteistyön Nokian kanssa. Se oli Microsoftille mahdollisuus saada käyttöjärjestelmänsä mahdollisimman moneen puhelimeen. Valtaosa kuluttajista ei vain missään vaiheessa innostunut Nokian puhelimista, jossa oli Microsoftin ohjelmisto.

Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Nokian markkinaosuus älypuhelimissa oli 24 prosenttia alkuvuonna 2011 ja myyntimäärä 24,2 miljoonaa. Edullisissa puhelimissa markkinaosuus oli 34 prosenttia ja myyntimäärä 84 miljoonaa. Ongelmat olivat jo alkaneet jo paljon ennen alkuvuotta 2011, mutta sen jälkeen ne vain pahenivat.

Huhtikuussa 2014 Nokia myi koko puhelinliiketoimintansa Microsoftille. Uusimmat tiedot kertovat kiistattomasti, kuinka Nokian entinen puhelinliiketoiminta on romahtanut viidessä vuodessa eikä mitään merkkejä paremmasta ole.

Strategy Analyticsin mukaan Microsoftin markkinaosuus älypuhelimissa oli kuluvan vuoden tammi–maaliskuussa enää 0,7 prosenttia ja myyntimäärä 2,3 miljoonaa. Edullisissa puhelimissa markkinaosuus oli 16 prosenttia ja myyntimäärä 15,7 miljoonaa. Viiden vuoden kuluessa ohjelmistoyhtiö Google on Android-käyttöjärjestelmällään vakiinnuttanut asemansa valmistajien ja kuluttajien suosikkina.

Johtopäätös on ilmeinen. Nokian päätös myydä tappiollinen puhelinliiketoiminta 5,44 miljardilla eurolla Microsoftille oli todennäköisesti yksi Suomen historian parhaista liiketoimintakaupoista. Suomen kannalta on surullista, että aikoinaan satumaisen hyvin menestynyt matkapuhelimien kehitys päättyy todennäköisesti lopullisesti.

Vuosikausia tekohengitetyn puhelinliiketoiminnan tilalle on onneksi syntynyt paljon uutta, josta Suomi voi hyötyä tulevaisuudessa. Sitä voi kutsua luovaksi tuhoksi: elinkelvoton liiketoiminta korvataan uusilla tuotteilla ja ideoilla.

Yksi uusista menestyksistä on verkkolaitteita valmistava Nokia, joka on rohkeilla ja ennakkoluulottomilla päätöksillään kohonnut taas alan huippuyritykseksi.

"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
MIcrosoftin väki reagoi tuoreeltaan tietoon suurista irtisanomisista. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat