Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Paukkeri antoi koko uransa matkapuhelimille: ”Vielä 19 vuodeksi pitäisi keksiä jotain”

Matkapuhelinten mukana kasvanut Mika Paukkeri pettyi keskiviikon uutispommista. Itseensä on kuitenkin luotettava, sanoo Paukkeri.

Talous
 
"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
"Amerikkalaista meininkiä!" Microsoftin väki kuuli huonot uutiset
MIcrosoftin väki reagoi tuoreeltaan tietoon suurista irtisanomisista. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen

”On mietteliäs olo ja todella pettynyt, kun tätä työtä on tehnyt pitkään ja haluaa sekä osaa sitä tehdä.”

Näin Microsoft Mobile Oy:n työntekijä Mika Paukkeri kommentoi tuoreeltaan ohjelmistojätti Microsoftin aikeita vähentää Suomesta jopa 1 350 työpaikkaa. Todennäköisesti Paukkerikin, 46, joutuu nyt jättämään työpaikan, jolle hän on antanut käytännössä koko työuransa.

Nuori Mika Paukkeri aloitti työt Nokiassa vuonna 1995. Armeijan jälkeen sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskellut tuore insinööri siirtyi matkapuhelinten tuotekehityksen pariin Saloon, jossa hän yhä asuu perheensä kanssa.

Edessä oli Nokian matkapuhelinbisneksen kasvukausi, ja Paukkeri pääsi sen aallonharjalle.

”Nokian 2110-malli oli juuri tullut markkinoille, kun itse tulin taloon. Sen jälkeen teimme 6110:n, joka oli pitkään ikoni”, Paukkeri kertaa.

”Ne kasvuhetket olivat mahtavia – olimme tuottamassa jotain uutta, mitä ihmiset maailmalla odottivat, josta he keskustelivat ja jonka he halusivat saada käsiinsä.”

Pian Paukkeri siirtyi kehittämään uutta 3g-teknologiaa, mutta käytännössä hän on koko uransa työskennellyt tuotekehityksen ja laaduntestauksen parissa. Hän on nykyisin testausprojektien vetäjä.

Kymmenen vuotta sitten hänet valittiin varaluottamushenkilöksi ja sitten luottamushenkilöksi. Sen jälkeen hän kertoo nähneensä ”toistakymmentä” yt-neuvottelua.

Hän seurasi likeltä, kun Salon matkapuhelintehdas lakkautettiin vuonna 2012. Salon tutkimusyksikön vuoro oli viime vuonna.

Tuolloin tilanne kuitenkin oli erilainen kuin nyt, Paukkeri kertoo. ”Silloin pystyimme neuvottelemaan ihmisille jatkoa. Nyt tämä ilmoitus vähennyksistä koskettaa henkilöstöä siinä määrin, että lainausmerkeissä kaikilta loppuu työt.”

Nousukauden jälkeen Paukkeri seurasi vierestä, kuinka yhtiö mullistui ympärillä. Nokian matkapuhelinliiketoiminta kangerteli, ja lopulta yhtiö myi puhelimensa Microsoftille huhtikuussa 2014.

Yhdysvaltalaisyhtiön leipiin siirtyi lopulta 4 700 nokialaista Suomessa, mukaan lukien Paukkeri.

”Jatkoimme puhelinten tekemistä, ja samat työkaverit olivat ympärillä – ajattelimme ehkä, että olimme nyt osa toista suurta, menestyvää firmaa, vaikka emme olleetkaan sen rahakkain osa.”

”Katsoimme asiaa positiivisin mielin.”

Salon tutkimusyksikön lakkauttamisen jälkeen Paukkerin työt siirtyivät vaiheittain Espooseen. Työnteko jatkui ja jatkuu myös keskiviikkoisen uutisenkin jälkeen. Paukkeri sanoo, että katsoo mieluummin eteenpäin kuin taaksepäin.

”Niin hölmöltä kuin tämä kuulostaakin, keskityn nyt luottamushenkilön roolissa siihen, että saamme mahdollisimman hyvän neuvottelutuloksen ja jokainen voi siitä jatkaa elämäänsä”, Paukkeri sanoo.

Kysymykseen omista tulevaisuudensuunnitelmistaan hän vastaa, että ”vähän lyö vielä tyhjää”. Paukkeri sanoo, että itseensä on kuitenkin luotettava.

”Vielä 19 vuodeksi pitäisi keksiä jotain, toinen puolisko melkein työelämää on vielä jäljellä. Jos olisi yksin tai vaimon kanssa kahdestaan, asiaa olisi helpompi käsitellä. Meillä on kuitenkin kolme alaikäistä lasta.”

Liisa Takala
Halikossa asuva Microsoftin luottamusmies Mika Paukkeri sai puhua keskiviikkona paljon puhelimessa.
Halikossa asuva Microsoftin luottamusmies Mika Paukkeri sai puhua keskiviikkona paljon puhelimessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat