Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Talouskriisi voinut aiheuttaa jopa puoli miljoonaa syöpäkuolemaa

Potilaiden pääsy hoitoon on estynyt työttömyyden ja terveyshuollon leikkausten vuoksi.

Talous
 

Maailman talouskriisi on voinut aiheuttaa 500 000 ylimääräistä syöpäkuolemaa vuosina 2008–2010, toteaa The Lancet -tiedelehdessä julkaistu kansainvälisen tutkimusryhmän tutkimus.

Talouskriisin aikana potilaiden pääsy hoitoon on estynyt työttömyyden ja terveyshuollon leikkausten vuoksi.

Tutkijaryhmä analysoi Maailman terveysjärjestö WHO:n ja Maailmanpankin tilastoja, jotka kattoivat yhteensä yli kaksi miljardia ihmistä yli 70 maasta. Tutkimuksessa vertailtiin työttömyyslukuja, julkisen terveydenhuollon kuluja ja syöpäkuolemia keskenään vuosina 1990–2010.

”Analyysimme perusteella arvioimme, että talouskriisi on ollut yhteydessä yli 260 000 syöpäkuolemaan OECD-maissa vuosien 2008–2010 välillä”, tutkimusjohtaja Mahiben Maruthappu Imperial College London -yliopistosta kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Maruthappun mukaan luku osoittaa, että ylimääräisiä syöpäkuolemia on voinut olla maailmanlaajuisesti yli puoli miljoonaa näiden vuosien aikana.

Tutkijat arvioivat, että jokainen lisäprosentti työttömyysasteeseen lisäsi 0,37 syöpäkuolemaa 100 000 ihmistä kohti.

Tutkijoiden mukaan EU-maissa syöpään on kuollut arviolta 160 000 ihmistä, jotka eivät olisi muuten menehtyneet tuona aikana. Yhdysvalloissa vastaava luku on 18 000.

”Syöpä on yksi maailman yleisimmistä kuolinsyistä, ja siksi on äärimmäisen tärkeä ymmärtää, miten taloustilanteen muutokset vaikuttavat syövästä selviämiseen”, Maruthappu sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat