Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raumalta kuljetettiin tekosaari Dubaihin– miljoona kiloa hiekkaa ja uima-altaita

Dubain luksushotellin Burj Al Arab Jumeirahin edessä avattiin perjantaina suomalaisvalmisteinen tekosaari. Noin 5 000 tonnin painoinen ravintola- ja uimalasaari myös suunniteltiin Suomessa.

Talous
 
Raumalla tehty terassisaari raahattiin laivalla Dubaihin
Raumalla tehty terassisaari raahattiin laivalla Dubaihin
Dubaissa sijaitseva luksushotelli sai terassisaaren, joka on rakennettu Raumalla. HSTV:n tiivis video näyttää suomalaisvalmisteisen kelluvan saaren. Kuva: Reuters & Admares oy.
Admares
Admares

Maailman kenties hienoimman hotellin, Dubain Burj Al Arab Jumeirahin edessä avattiin tällä viikolla ravintola- ja uimalasaari Burj Al Arab Terrace, joka on suunniteltu ja valmistettu kokonaan Suomessa.

Noin 5 000 tonnin painoinen ja 10 000 neliön kokoinen kelluva saari valmistettiin teräksestä Rauman telakalla ja kuljetettiin kahdeksassa osassa meriteitse Dubaihin. Tekosaarella on ravintoloita, uima-altaita ja hiekkaranta, jonka miljoonaa hiekkakiloa saaren rakenteet kannattelevat.

Saari haluttiin rakennuttaa muualla ja kuljettaa valmiina paikalle, jottei luksushotellin vieraiden tarvinnut katsella rakennustöitä.

Saaren suunnitteli turkulainen kelluvien rakennusten suunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto Admares. Sen mukaan laiturimaiseksi rakennettu saari on ekologisesti huomattavasti täyttösaarta parempi ratkaisu. Saari myös muodostaa suojan kaloille ja meren eläimille, eräänlaisen keinoriutan.

Myös itse hotelli on rakennettu tekosaarelle, mutta täyttömaalle. HS kävi tammikuussa Dubain edustan tekosaarirykelmällä, mihin kaikille maailman maille rakennetaan ennen pitkää oma saari.

Saaren arkkitehtuurin suunnitteli turkulais-helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Sigge. Muotoilu noudattelee purjeen muotoisen hotellin linjoja.

Superrikkaiden ökyhuvilat Dubaissa ovat pökerryttävää luksusta
Superrikkaiden ökyhuvilat Dubaissa ovat pökerryttävää luksusta
Dubain edustalle mereen on rakennettu 300 uutta saarta, joille tulee miljonäärien lomapaikkoja. Toimittaja Petteri Tuohinen, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat