Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi epäilee kahden Finavian entisen johtohenkilön aiheuttaneen 34 miljoonan euron johdannaistappiot

Epäily luottamusaseman väärinkäytöstä valtion lentokenttäyhtiössä siirtyy syyteharkintaan.

Talous
 

Talousrikostutkijat epäilevät, että valtion lentokenttäyhtiön Finavian entinen rahoituspäällikkö ja entinen varatoimitusjohtaja ovat syyllisiä 34 miljoonan euron johdannaistappioiden aiheuttamiseen. Poliisi on siirtänyt asian syyttäjälle rikosnimikkeellä luottamusaseman väärinkäyttö.

Poliisitutkinnan perusteella miehet ovat syyllistyneet rikokseen, koska Finavian sisäiset ohjeet sallivat johdannaissopimusten käytön vain suojautumiseen korkomuutoksilta. Tällöin olisi ollut sallittua käyttää vain vähäisen riskin sisältäviä tavanomaisia koronvaihtosopimuksia.

Poliisin selvityksen perusteella entinen rahoituspäällikkö ja entinen varatoimitusjohtaja tekivät johdannaissopimuksia näistä ohjeista välittämättä 2009–2011 eli he syyllistyivät luottamusaseman väärinkäyttöön.

Poliisitutkinnan mukaan johdannaissopimukset eivät suojanneet: ne olivat strukturoituja monimutkaisia johdannaisia, jotka ovat sisälsivät merkittävän riskin. Poliisin mukaan johdannaissopimuksista aiheutunut vahinko on konkretisoitunut 34 miljoonan euron tappioiksi, kun Finavia purki sopimukset neuvotteluissa pankkien kanssa.

Poliisi kuuli alunperin rikoksesta epäiltynä kaikkiaan neljää Finavia Oyj:n palveluksessa ollutta henkilöä. Poliisi selvitti, onko Finavian entinen toimitusjohtaja Samuli Haapasalo ja entinen talousjohtaja laiminlyöneet Finavian ”rahoitustoiminnon asianmukaisen järjestämisen ja raportoinnin” Finavian hallitukselle sekä laiminlyöneet rahoituspäällikön ja varatoimitusjohtajan tekemien sopimusten valvonnan.

Näiden henkilöiden osalta asia ei enää edennyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan heidän osaltaan ei enää ollut syytä epäillä rikosta.

Samuli Haapasalo ei halunnut kommentoida poliisitutkinnan tulosta millään tavoin Helsingin Sanomille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat