Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Affecto uskoo voivansa tarjota Microsoftilta irtisanottaville työtä

Talous
 
Rio Gandara / HS
Microsoftin työntekijöitä Espoon Metro-areenalla järjestetyn tiedotustilaisuuden jälkeen keskiviikkona.
Microsoftin työntekijöitä Espoon Metro-areenalla järjestetyn tiedotustilaisuuden jälkeen keskiviikkona. Kuva: Rio Gandara / HS

Ohjelmistoyritys Affecto uskoo voivansa tarjota joillekin Microsoftilta irtisanottaville töitä. Yritys etsii toimipaikkoihinsa sekä Tampereella että Helsingissä noin 20 ohjelmistokehityksen ja analytiikan osaajaa.

”Tällä hetkellä meillä on Suomessa yli 20 avointa työpaikkaa, joista moniin uskomme löytävämme osaajia Microsoft Mobilen toiminnan loppumisen myötä. Uskon, että Suomen työmarkkinoille vapautuvista henkilöistä useat tulevat löytämään mielenkiintoisia tehtäviä pienemmistä alan yrityksistä”, Affecton Suomen toimintaa vetävä Henri Engström sanoo tiedotteessa.

Affecto on palkannut tänä vuonna Engströmin mukaan jo 40 uutta työntekijää.

Microsoft kertoi viime keskiviikkona lopettavansa matkapuhelinten suunnittelu- ja kehitystoiminnot Suomessa lähes kokonaan. Ilmoitettuihin työpaikkojen vähennyslukuihin nähden Affecton rekrytointiaikeet ovat pieniä.

Microsoft aikoo vähentää Suomesta 1 350 työpaikkaa. Vähennykset iskevät voimakkaimmin Tampereelle.

Nokian, Microsoftin ja Ericssonin jättäneet osaajat ovat houkutelleet myös ulkomaisia yhtiöitä Suomeen. Esimerkiksi korealainen elektroniikkajätti LG perusti viime vuonna Turkuun tuotekehityskeskuksen, koska saatavilla oli matkapuhelinalalta vapautunutta työvoimaa.

Myös kiinalainen Huawei on perustanut sadan hengen tutkimuskeskuksen Helsinkiin ja Intel tutkimus- ja kehityskeskuksen Tampereelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat