Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuosien riitaan sovinto: Elisa ostaa Anvian liiketoimintoja 107 miljoonalla eurolla

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tietoliikenneyhtiö Elisan myymälä Helsingin Kaivopihalla.
Tietoliikenneyhtiö Elisan myymälä Helsingin Kaivopihalla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Teleoperaattorit Elisa ja Anvia ilmoittavat allekirjoittaneensa sopimuksen, jolla Elisa ostaa Anvialta lähes koko sen tietoliikenneliiketoiminnan. Kaupan arvo on 107 miljoonaa euroa ja Elisa maksaa sen Anvian osakkeille, käteisellä ja omistamansa turvaliiketoimintaan erikoistuneen Tansecin osakkeilla.

Kaupan jälkeen Elisa ei enää omista Anvian osakkeita, joita se on hankkinut ostotarjouksella Anvian osakkeenomistajille. Elisan ostotarjous on aiheuttanut riitaa Anvian osakkeenomistajien keskuudessa.

”Anvian omistustilanne on ollut viimeisen kahden vuoden ajan erikoislaatuinen, ja riitaisa tilanne on heijastunut myös sen liiketoimintaan. Elisan omistusosuuden kasvettua jo lähes 40 prosenttiin parhaaksi vaihtoehdoksi on katsottu teleliiketoiminnan myyminen Elisalle”, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori tiedotteessa.

Vihervuoren mukaan Elisa on useaan kertaan luvannut kehittää toimintaa Anvian alueella. Anvialle sopimus takaa itsenäisen yhtiön liiketoimintaedellytykset, joten voi kehittää uuden Anvian liiketoimintaa ja maksaa osinkoja osakkeenomistajilleen myös tulevaisuudessa.

Kaupassa Elisan omistukseen siirtyvät Anvia Telecom Anvia IT-Palvelut, Anvia Hosting, Anvia TV ja Watson Nordic. Ostettavien liiketoimintojen liikevaihto oli 82 miljoonaa euroa vuonna 2015 miljoonaa euroa ja käyttökate 15 miljoonaa euroa. Työntekijöiden määrä on 303.

Anvia Telecomilla oli vuoden 2015 lopussa noin 62 000 kiinteää laajakaistaliittymää, 43 000 kiinteän verkon puheliittymää ja 80 000 kaapelitelevisioliittymää.

Kaupan toteutuminen edellyttää Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksynnän. Elisa arvioi, että järjestely saadaan päätökseen vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

”Olemme tyytyväisiä ratkaisuun, sillä ostettavat liiketoiminnat ovat Elisan ydintoimintaa. Elisa jatkaa tietoliikenne- ja viihdepalveluiden vahvaa, kilpailukykyistä tarjontaa. Lisäksi tuomme uusia palveluita kuluttajille ja yrityksille”, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat