Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen inflaatiovauhti yhä kaukana keskuspankin tavoitteesta

Toukokuussa hintojen halpeneminen johtui edelleen energian halpenemisesta, joka on seurausta raakaöljyn poikkeuksellisen halvasta hinnasta.

Talous
 
Ralph Orlowski / Reuters
Euroopan keskuspankin päärakennus sijaitsee Frankfurtissa Saksassa.
Euroopan keskuspankin päärakennus sijaitsee Frankfurtissa Saksassa. Kuva: Ralph Orlowski / Reuters

Euroalueen inflaatiovauhti oli toukokuussa -0,1 prosenttia, ilmenee Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin ennakkotiedoista. Huhtikuussa inflaatiovauhti oli Eurostatin mukaan -0,2 prosenttia.

Inflaatiovauhti on yhä kaukana Euroopan keskuspankin hintavakaustavoitteesta, jonka mukaan inflaatiovauhdin pitäisi olla hieman alle kaksi prosenttia keskipitkällä aikavälillä. Euroalueen inflaatiovauhti on ollut alle prosentin lokakuusta 2013 lähtien.

Euroopan keskuspankin (EKP) neuvosto pitää torstaina rahapoliittisen kokouksen. Keskuspankilta ei odoteta ilmoitusta uusista toimista. EKP kertoi jo maaliskuussa aloittavansa kesäkuun alussa ensimmäisen neljästä rahoitusoperaatiosta, jolla se tarjoaa liikepankeille neljäksi vuodeksi lainaa poikkeuksellisen edullisilla ehdoilla.

Jos pankit lisäävät riittävästi lainanantoaan yrityksille ja kotitalouksille, rahoitusoperaatioiden korko voi olla sama kuin talletuskorko eli -0,40 prosenttia. Siinä tapauksessa keskuspankki maksaisi liikepankille lainanotosta.

Toukokuussa hintojen halpeneminen johtui edelleen energian halpenemisesta, joka on seurausta raakaöljyn poikkeuksellisen halvasta hinnasta. Öljyn viime kuukausien kallistuminen vaikuttaa kuluttajahintoihin viipeellä, koska öljykauppaa käydään futuureilla.

Futuuri on sopimus, jossa sitoudutaan ostamaan ja myymään tulevaisuudessa tietty määrä hyödykettä ennalta määrättynä ajankohtana sopimuksessa sovittuun hintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat