Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outotec haki eniten patentteja viime vuonna

Vuoden 2015 ylivoimaisesti suurin patentinhakija jätti 74 suomalaista kansallista patenttihakemusta.

Talous
 
Helsingin Sanomat
Mikko Stig
Outotecin logo pääkonttorissa Espoossa vuonna 2012.
Outotecin logo pääkonttorissa Espoossa vuonna 2012. Kuva: Mikko Stig

Kaivostekniikkaa kehittävä Outotec jätti viime vuonna 74 suomalaista kansallista patenttihakemusta ja oli vuoden 2015 ylivoimaisesti suurin patentinhakija, kertoo Patentti- ja rekisterihallitus tiedotteessaan.

Toiseksi suurin hakija oli Teknologian tutkimuskeskus VTT, joka jätti 45 hakemusta. Kolmantena oli kemian alan yhtiö Kemira, joka jätti 32 patenttihakemusta. Neljäntenä oli paperikoneita valmistava Valmet.

Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan muita yli 20 hakemusta jättäneitä olivat Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja metsäyhtiö UPM.

Suurimpien patenttihakemusten hakijoiden listalta löytyy myös suurien patenttisalkkujen haltijoita. Valmet, Outotec, hissejä ja liukuportaita valmistava Kone, VTT ja UPM hallinnoivat kukin yli 100 suomalaista patenttia.

Suuria suomalaisia patenttisalkkuja on myös takavuosien aktiivisilta patentoijilta: yli 100 suomalaista patenttia on konepajayhtiö Wärtsilällä, automaatio- ja sähkötekniikan yhtiöllä ABB:lla, verkkolaitteita valmistavalla Nokialla ja teleoperaattori Elisalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat