Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S-pankki ostaa loputkin varainhoitaja Fimistä

Talous
 
Kari Pullinen
S-Pankki Viikin Prismassa Helsingissä.
S-Pankki Viikin Prismassa Helsingissä. Kuva: Kari Pullinen

S-pankki ostaa loputkin varainhoitoyhtiö Fimistä. S-ryhmän enemmistöomistama pankki osti 51 prosenttia yhtiöstä jo vajaat kolme vuotta sitten.

Fimin toimitusjohtajan Teri Heilalan mukaan yhteistyö on toiminut molempien osapuolten kannalta erinomaisesti. Menestystuote on ollut erityisesti S-ryhmän bonusasiakkaiden mahdollisuus kanavoida ostoista kertyneet bonukset automaattisesti Fimin rahastoihin.

”Sitä kautta meille on tullut yli 80 000 uutta rahastosäästäjää. Suurin osa heistä on varmasti ensimmäistä kertaa uskaltautunut rahastosijoittajaksi”, Heilala sanoo.

S-ryhmän kautta tulleet asiakasmäärät ovat isoja mutta pääomat yhä melko pieniä.

S-ryhmän asiakkaiden rahastosijoitukset ovat yhteensä noin 130 miljoonaa euroa, kun Fimin kaikissa rahastoissa on pääomia yli viisi miljardia euroa.

Pääomilla mitattuna Fim on Nordean, OP-ryhmän, Danske Bankin ja Evlin jälkeen viidenneksi suurin rahastoyhtiö viiden prosentin markkinaosuudella.

Fimin suurinta liiketoimintaa ovat varakkaille yksityisasiakkaille tarjottava palvelu ja esimerkiksi eläkerahastojen varainhoito.

”Toimimme jatkossakin Fim-nimellä näiden asiakasryhmien suuntaan. Niitä tuotteita, joita tarjoamme S-pankin asiakkaille, tarjotaan S-brändin alla.”

Heilalan mukaan Fimin tärkein hyöty S-yhteistyössä oli pankin isojen hartioiden saanti it-kehityksen, digitaalisten palvelujen ja sääntelyn hoitoon.

”Kuuluminen isoon yhtiöön on kasvattanut myös uskottavuutta suhteessa vanhoihin asiakkaisiin”, Heilala sanoo.

Yksityisasiakkaiden palvelussa on ollut hyödyllistä, että heille on voitu tarjota tarvittaessa täydet pankkipalvelut, kuten tili ja lainaa sijoitusasunnon hankintaan.

Osuustoiminnalliset yhtiöt ovat ylipäätään kiristämässä kilpailua pankkiasiakkaista ja heidän säästöistään. S-pankki pyrkii markkinaosuuden kasvattamiseen paitsi rahastoissa myös asuntolainoissa. Pankki on tänä keväänä vauhdittanut kasvua isolla mainoskampanjalla.

OP-ryhmä kertoi puolestaan tiistaina luopuvansa pysyvästi rahastojen kaupankäyntipalkkioista asiakasomistajilleen. Yksinään niistä luopuminen ei kuitenkaan tee rahastoista välttämättä ylivertaisen edullisia.

Olennaisia ovat rahastosta perittävät muutkin palkkiot. Niitä voi vertailla katsomalla rahaston juoksevia kuluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat