Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityinen kulutus kasvoi USA:ssa enemmän kuin yli kuuteen vuoteen

Uudet tiedot kertovat, että talouskasvu on vakaata.

Talous
 
HS–Reuters

Yhdysvaltojen yksityinen kulutus kasvoi huhtikuussa voimakkaammin kuin kertaakaan yli kuuteen vuoteen ja inflaatiovauhti kiihtyi vakaasti.

Uudet tiedot talouden vahvistumisesta tarkoittavat, että keskuspankki saattaa kiristää rahapolitiikkaansa jo kesäkuussa.

Kauppaministeriön mukaan yksityinen kulutus kasvoi huhtikuussa tasan prosentin, koska kotitaloudet ostivat verraten paljon autoja ja lukuisia tavaroita ja palveluita.

Muutos on merkittävä, sillä maaliskuussa yksityinen kulutus kasvoi ainoastaan 0,1 prosenttia.

Ekonomistit ennustivat etukäteen, että yksityinen kulutus olisi kasvanut huhtikuussa 0,7 prosenttia.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko maailmantalouteen. Monille suomalaisille yrityksille Yhdysvallat on tärkeä markkina-alue.

Maan bruttokansantuotteesta noin kaksi kolmasosaa muodostuu yksityisestä kulutuksesta.

Uudet tiedot yhdistettynä teollisuustuotannon, tavaraviennin ja uusien asuntojen rakentamisen lisääntymiseen vahvistavat näkemystä, että Yhdysvaltojen talous kasvaa vakaasti. Se puolestaan puoltaisi keskuspankin rahapolitiikan kiristämistä.

Keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen ilmoitti perjantaina, että ohjauskoron nostaminen voi olla ajankohtaista lähikuukausina.

Joulukuussa keskuspankki kiristi rahapolitiikkaa ensi kerran lähes vuosikymmeneen. Ohjauskorko asetettiin 0,25–0,50 prosenttiin. Sen jälkeen pääjohtaja Yellen on vihjannut monta kertaa, että kuluvana vuonna rahapolitiikkaa kiristetään vielä lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat