Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: Kehittyvät valtiot investoivat rikkaita enemmän uusiutuvaan energiaan

Vihreän energian voimanlähteiden määrä kasvoi ennätyksellisen paljon viime vuonna, kertoo uusiutuvien energiamuotojen järjestö REN21:n tuore raportti.

Talous
 
HS–AFP–Reuters
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Maailman valtiot investoivat suuria summia auringonenergian valjastamiseen viime vuonna. Kuvassa Suomen suurin aurinkovoimala Kivikossa Helsingissä.
Maailman valtiot investoivat suuria summia auringonenergian valjastamiseen viime vuonna. Kuvassa Suomen suurin aurinkovoimala Kivikossa Helsingissä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kehittyvät taloudet käyttivät viime vuonna ensimmäistä kertaa uusiutuvaan energiaan enemmän rahaa kuin rikkaat valtiot, kertoo uusiutuvien energiamuotojen järjestö REN21:n tuore raportti. Kiina oli suurin sijoittaja. Myös Intia, Etelä-Afrikka, Meksiko ja Chile lisäsivät investointeja merkittävästi.

Uusiutuvaan energiaan investoitiin maailmanlaajuisesti vuoden 2015 aikana yli kaksinkertainen summa verrattuna uusiin hiili- ja maakaasukäyttöisiin voimaloihin.

Vihreän energian voimanlähteiden määrä myös kasvoi enemmän kuin koskaan. Tuotantotehoa kasvatettiin kaikkiaan vuoden aikana ennätyksellisen paljon, noin 147 gigawatilla.

Eniten uusiutuvista energianlähteistä sijoitettiin tuuli- ja aurinkovoimaan. Yli puolet rahasta käytettiin aurinkoenergian valjastamiseen.

Tuuli- ja aurinkovoiman kustannukset ovat laskeneet tehden niistä aiempaa kilpailukykyisempiä fossiilisten polttoaineiden kanssa, raportti osoittaa. Sen mukaan laskeneet kustannukset ja hallitusten linjaukset ovat kasvattaneet puhtaan energian suosiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat