Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berner antoi puutteellisen kuvan Finavian päätöksenteosta

HS:n tietojen mukaan Finavian hallituksen päätöksenteko ei ollut sillä tavalla epäjohdonmukaista kuin Berner antoi ymmärtää tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Talous
 
Ministeri iski odotuksia Finavian hallitukselle - "Kysymykset selvitettävä huolellisesti"
Ministeri iski odotuksia Finavian hallitukselle - "Kysymykset selvitettävä huolellisesti"
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) listasi tiedotustilaisuudessa, mitä odottaa Finavian hallitukselta nyt, kun eri tahot tutkivat lentoasemista vastaavan yhtiön johdannaissotkuja.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) tiistaina tiedotustilaisuudessa antama selitys omasta toiminnastaan lentokenttäyhtiö Finavian johdannaissotkuissa ei ollut koko totuus. HS:n tietojen mukaan Finavian hallituksen päätöksenteko ei ollut sillä tavalla epäjohdonmukaista kuin Berner antoi ymmärtää tiistaina tiedotustilaisuudessa.

Berner kertoi puuttuneensa Finavian asioihin, koska yhtiön hallitus oli seilannut viime vuonna edestakaisin yrittäessään päättää, nostetaanko johdannaisten aiheuttamista tappioista vahingonkorvauskanteita vai ei. Berner muistutti, että maaliskuussa Finavian hallitus päätti olla nostamatta kanteita entistä hallitusta ja johdannaisia ostaneita vastaan. Syyskuussa sitten päätettiin toisin ja kanteita kaivattiin.

”Omistajalla on ollut perusteltu syy huoleen yhtiön hallituksen päätöksentekokyvystä. Omistaja on halunnut vastuullisesti varmistaa, että yhtiön päätöksentekoprosessi on asianmukainen ja perustuu huolelliseen harkintaan”, Berner perusteli.

Bernerin selvitys ei ole valheellinen, mutta ei se myöskään ole koko totuus. Finavian hallitus ei päättänyt maaliskuussa, että kanteita ei nosteta. Hallitus katsoi, että kannattaa edelleen etsiä johdannaisia myyneiden ja mahdollisesti korvauksia antavien tahojen kanssa sopua. Eli päätös on tulkittavissa siten, että Finavian hallitus katsoi vanhan linjauksen olevan voimassa edelleen eikä uutta kantaa tarvita ainakaan vielä.

Vasta syksyllä peli vihellettiin poikki ja Finavian hallitus päätti nostaa kanteet, kun sopua ei löytynyt. Finavian hallitus ei siis seilannut edestakaisin 2015, vaan päätöksiä oli vain yksi: kanteet nostetaan. Tämän jälkeen Berner puuttui asiaan ja kanteiden nostaminen peruttiin joulukuussa.

HS:n tietojen mukaan sotkua selvittävä Valtiontalouden tarkastusvirasto tulee antamaan myöhemmin julkaistavassa raportissaan moitteet Bernerille. Spekulatiivisten johdannaisten ostaminen aiheutti Finavialle 34 miljoonan euron tappiot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat