Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhä useampi yritys yrittää vain selvitä

Talous
 

Yhä suurempi osa Suomen pienistä ja keskikokoista yrityksistä tähtää ainoastaan toimintansa säilyttämiseen. Elinkeinoelämän keskusliiton keskiviikkona julkaiseman kyselyn mukaan 49 prosenttia pk-yrityksistä asettaa tavoitteeksi nykyisen markkina-aseman säilyttämisen. Neljä vuotta sitten vastaava osuus oli 36 prosenttia.

Vastaavasti jonkinlaista kasvua tavoittelevien yritysten osuus väheni kyselyssä voimakkaasti viime vuodesta. Vähintään kymmenen prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua kertoo tavoittelevansa 41 prosenttia yrityksistä, kun vuosi sitten osuus oli 51 prosenttia. Vuonna 2013 osuus oli suurimmillaan 57 prosenttia.

Kasvutavoitteet yleistyvät yrityskoon kasvaessa. Alle kymmenen työntekijän mikroyrityksistä kasvuhakuisia oli hieman vajaa puolet, kun osuus vähintään 50 henkilön yrityksistä oli jo yli 70 prosenttia.

Toisaalta voimakasta kasvua tavoittelevien yritysten osuus on kasvanut hieman. Vähintään 30 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua tavoittelee nykyisin kymmenen prosenttia yrityksistä. Kyselyn mukaan voimakkaita kasvutavoitteita on eniten nuorilla yrityksillä sekä palvelualojen mikroyrityksillä.

Kyselyn mukaan syitä kasvuhaluttomuuteen on monia: kysyntä on riittämätöntä, yritys on saavuttanut tavoitellun kokonsa tai yrittäjä haluaa pitää toiminnan hallittavassa koossa ja välttää kasvun mukanaan tuomia riskejä.

Kysely paljastaa, kuinka yrityskenttä jakautuu entistä selvemmin kahtia: osalla yrityksistä toiminta kehittyy kaikilla mittareilla hyvään suuntaan ja osalla tilanne vaikeutuu entisestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat