Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjeita jäsenmaille tänään: Euroopan komissio antaa tukensa Uberille

Jäsenmaita varoitetaan estämästä jakamistalouden yritysten toimintaa.

Talous
 

Euroopan komissio haluaa varmistaa, ettei Uberin ja Airb’n’b:n kaltaisten palveluiden kasvua Euroopassa estetä. Komissio ohjeistaa jäsenmaita tänään torstaina siitä, kuinka jakamistalouden palveluihin pitäisi suhtautua, ja antaa samalla tukensa ristiriitoja herättäville palveluille.

Jakamistaloudella tarkoitetaan verkkopalveluita, jotka välittävät palveluita ja tavaroita kuluttajien välillä.

HS:n tietojen mukaan komissio aikoo linjata, ettei jakamistalouden alustoille ja palveluntarjoajille pidä asettaa markkinoille pääsyn esteitä kuten lupavaatimuksia muutoin kuin poikkeustapauksissa. Vaatimusten täytyy olla kohtuullisia ja oikeutettuja. Mitään liiketoimintamalleja ei saa suosia.

Samalla jäsenmaille annetaan ohjeita sen arviointiin, milloin yritys toimii ainoastaan palveluiden välittäjänä ja milloin sen voi katsoa olevan itse palveluntuottaja. Samoin ohjeissa linjataan, milloin satunnaisesti palveluita tarjoavan kuluttaja muuttuu ammattimaiseksi palveluntarjoajaksi.

Komissio on huolissaan siitä, että maittain ja jopa kaupungeittain vaihtelevat säädökset haittaavat kasvussa olevan alan kehittymistä.

Kyytejä välittävä Uber kohdannut voimakasta vastarintaa eri puolilla Eurooppaa. Taksiyritykset ovat protestoineet väkivaltaisestikin sitä vastaan, ja esimerkiksi Brysselissä palvelu kiellettiin hetkellisesti.

Suomessa Helsingin käräjäoikeus antoi huhtikuussa ensimmäisen Uber-kuskia koskevan päätöksen, jossa katsoi kuskin syyllistyneen luvattomaan taksiliikenteen harjoittamiseen. Mies joutui maksamaan saamansa yli 12 000 euron tulot rikoshyötynä valtiolle.

Berliinissä viranomaiset ovat rajoittaneet asuntojen lyhytaikaista vuokraamista Airb’n’b-palvelun kautta.

Yritykset kokevat epäyhtenäisen sääntelyn ongelmaksi. Alkuvuodesta 47 jakamistalouden yritystä lähetti EU-puheenjohtajamaa Hollannille kirjeen, jossa toivoi, että jäsenmaat pitäisivät huolen siitä, etteivät kansalliset tai alueellisen säädökset estä alan toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat