Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Finavian entinen toimitusjohtaja Samuli Haapasalo syyteharkinnassa johdannaissotkussa

Poliisi epäilee, että entinen toimitusjohtaja ja entinen talousjohtaja ovat laiminlyöneet Finavian rahoitustoiminnon asianmukaisen järjestämisen ja raportoinnin.

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Samuli Haapasalo
Samuli Haapasalo Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Myös Finavian entinen toimitusjohtaja Samuli Haapasalo ja yhtiön entinen talousjohtaja ovat epäiltyinä luottamusaseman väärinkäytöstä Finavian johdannaissotkussa. Poliisin mukaan entinen toimitusjohtaja Haapasalo ja entinen talousjohtaja ovat laiminlyöneet Finavian rahoitustoiminnon asianmukaisen järjestämisen ja raportoinnin.

Finavian tekemät riskipitoiset johdannaissopimukset aiheuttivat valtionyhtiölle 34 miljoonan euron tappiot.

Haapasalo on entinen liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos, osastopäällikkö ja ylijohtaja. Aiemman Ilmailulaitoksen ja myöhemmän Finavian pääjohtajana ja toimitusjohtajana hän työskenteli 2005–2011.

Kihlakunnansyyttäjä Katja Kyrö sanoi torstaina, että hän pyrkii samaan syyteharkinnan valmiiksi ensi viikon perjantaihin mennessä. Haapasalon ja Finavian entisen talousjohtajan lisäksi syyteharkinnassa ovat Finavian entisen rahoituspäällikön ja varatoimitusjohtajan tekemiset.

Poliisin selvityksen perusteella entinen rahoituspäällikkö ja entinen varatoimitusjohtaja tekivät johdannaissopimuksia näistä ohjeista välittämättä 2009–2011 eli he syyllistyivät luottamusaseman väärinkäyttöön.

Helsingin Sanomat kertoi 27.5. virheellisesti, että syyttäjä harkitsee vain Finavian entisen rahoituspäällikön ja varatoimitusjohtajan syyttämistä luottamusaseman väärinkäytöstä eikä entisen toimitusjohtajan ja talousjohtajan osalta ole enää syytä epäillä rikosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat