Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabia teki jättisijoituksen kyydinvälitysyhtiö Uberiin

Saudi-Arabia pyrkii eroon öljyriippuvuudestaan ostamalla palan nopeasti kasvavasta kyydinvälityspalvelusta.

Talous
 
Sergio Perez / Reuters
Kyydinvälitysyhtiö Uber on noussut Yhdysvaltojen Piilaakson lukuisista menestyneistä startup-yrityksistä arvokkaimmaksi.
Kyydinvälitysyhtiö Uber on noussut Yhdysvaltojen Piilaakson lukuisista menestyneistä startup-yrityksistä arvokkaimmaksi. Kuva: Sergio Perez / Reuters

Saudi-Arabia on ostanut 3,5 miljardin dollarin (3,1 miljardin euron) arvosta kyydinvälitysyhtiö Uberin osakkeita. Sijoitus on yksi kaikkien aikojen suurimmista yksityisesti omistettuun kasvuyhtiöön.

Kaupan taustalla on Uberin pyrkimys maailmanvalloitukseen ja Saudi-Arabian halu vähentää riippuvuuttaan öljyntuotannosta.

Kaliforniasta lähtöisin oleva Uber on laajentunut voimakkaasti eri puolille maailmaa, ja yhtiö pitää Lähi-itää tärkeänä kasvualueena palvelulleen. Saudi-Arabia puolestaan on kärsinyt öljyn hinnan edullisuudesta ja pyrkinyt valtion jättimäisen sijoitusrahaston kautta hajauttamaan valtion omistuksia ja tulonlähteitä.

Uber on noussut Yhdysvaltojen Piilaakson lukuisista menestyneistä startup-yrityksistä arvokkaimmaksi. Se on rahoittanut nopeaa laajenemistaan jatkuvilla uusilla sijoituksilla, joita on kertynyt The New York Timesin mukaan jo 11 miljardin dollarin (10 miljardin euron) arvosta.

Euroopan komissio haluaa varmistaa, ettei Uberin kaltaisten palveluiden kasvua Euroopassa estetä. Komissio ohjeistaa jäsenmaita tänään torstaina siitä, kuinka jakamistalouden palveluihin pitäisi suhtautua, ja antaa samalla tukensa ristiriitoja herättäville palveluille.

HS:n tietojen mukaan komissio aikoo linjata, ettei jakamistalouden alustoille ja palveluntarjoajille pidä asettaa markkinoille pääsyn esteitä kuten lupavaatimuksia muutoin kuin poikkeustapauksissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat