Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riitely isojen lentoyhtiöiden välillä pahenee – Qatar Airwaysin mukaan ”ilkeilevä” Delta pilasi sen lennon tarkoituksella

Kun Qatar Airways toi Atlantan ja Dohan välisille lennoille superjumbon, Deltan kotikentältä ei löytynytkään vapaata porttia. Kilpailu lentomatkustajista on kiihtynyt viime aikoina.

Talous
 
Pascal Rossignol / Reuters
Qatar Airwaysin Airbus A380 -superjumbo.
Qatar Airwaysin Airbus A380 -superjumbo. Kuva: Pascal Rossignol / Reuters

Yhdysvaltalaisten ja Persianlahden maiden lentoyhtiöiden riitely roihahti tällä viikolla uudelle tasolle, kun Qatar Airwaysin Airbus A380 -superjumbolle ei löytynyt vapaata porttia Atlantan lentoasemalla.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Qatar Airwaysin pääjohtaja Akbar al-Baker syyttääkin yhdysvaltalaista Delta Air Linesia ”ilkeilystä” ja Qatar Airwaysin ensimmäisen Doha–Atlanta-lennon pilaamisesta.

Atlantan Hartsfield-Jackson on maailman vilkkain lentokenttä. Se on myös Deltan kotikenttä. Delta on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä.

Qatar Airwaysin piti alun perin lentää keskiviikon ensimmäinen Atlantan-lentonsa Boeing 777 -koneella, mutta se päättikin siirtää ensimmäiselle lennolle niin sanotun superjumbon.

Kaksikerroksinen A380 vaatii kokonsa vuoksi erityisportin, jollaisia Atlantassa on vain muutama, Atlanta Journal Constitution -lehti kertoo. Ne sijaitsevat E-terminaalissa, jota Delta käyttää.

Niinpä Qatar Airwaysin tarvitsema portti oli varattu huomattavasti pienemmälle A320-koneelle, Bloomberg kertoo. Superjumbo ei päässyt portille. Sen matkustajat poistuivat koneesta portaita pitkin ja vietiin terminaaliin busseilla.

Yhdysvaltalaiset isot lentoyhtiöt American Airlines, United ja Delta ovat syyttäneet Persianlahden alueen nopeasti kasvavia lentoyhtiöitä Emiratesia, Etihadia ja Qatar Airwaysia epäreilusta kilpailusta, sillä niiden kotimaat tukevat lentoyhtiöitä avokätisesti.

The New York Timesin mukaan amerikkalaisyhtiöt ovat yrittäneet tästä syystä saada Yhdysvaltain hallituksen estämään uusien kilpailijoiden lennot Yhdysvaltoihin.

Kilpailu on kiihtynyt viime aikoina ja sitä myöden myös lentoyhtiöiden välit ovat kiristyneet.

Persianlahden maiden yhtiöt ovat kiistäneet tuet. Niiden mukaan myös yhdysvaltalaisyhtiöt saavat valtion tukea esimerkiksi yrityssaneerausten kautta.

Atlantan lentokenttä ilmoitti, että Qatar Airways kertoi vaihdosta liian myöhään. Lentokentän sääntöjen mukaan muutoksesta olisi pitänyt ilmoittaa 60 päivää aiemmin.

”Tämä on täydellinen ilmapalvelusopimuksen loukkaus”, al-Baker sanoo Bloombergin mukaan.

”Vanhojen ja hauraiden ihmisten piti kävellä isoja portaita päästäkseen terminaaliin. Meillä oli ongelmia lähtöselvityksen kanssa, invalidimatkustajien koneeseen nousua estettiin”, hän sanoi.

Delta kiisti osallisuutensa.

”Delta ei millään tavoin toiminut estääkseen Qataria pysäköimästä konettaan”, tiedottaja Kate Modolo ilmoitti Bloombergille.

Välit ovat kuitenkin kireät. Kun Qatar Airways järjesti toukokuussa juhlat uudesta reitistään atlantalaisessa teatterissa, Delta ilmoitti lopettavansa sponsorisopimuksensa teatterin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat