Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro irtisanoutui –”On ollut rankka reissu”

Talous
 
Mikael Aro jättää VR:n hyvillä mielin: "Aika luovuttaa kapula seuraavalle"
Mikael Aro jättää VR:n hyvillä mielin: "Aika luovuttaa kapula seuraavalle"
VR:n toimitusjohtajan tehtävästä irtisanoutunut Mikael Aro kertoo hyväksyneensä työtarjouksen kansainvälisestä yhtiöstä. Aron mukaan työtarjous vaikutti päätökseen lähteä VR:ltä. Ensisijaisesti hän kuitenkin koki saaneensa päätökseen sen työn, mitä hän lähti VR:n toimitusjohtajana tekemään. Toimittaja Salla Hekkala. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro on irtisanoutunut. Arolla on jo tiedossa uusi työpaikka kansainvälisessä yrityksessä. Enempää hän ei halua vielä paljastaa toimialasta tai yrityksen omistuksesta.

”Kesän aikana selviää lisää. Tulen asumaan Suomessa mutta tehtävät ovat hyvin kansainvälisiä.”

Vuonna 2009 VR:ssä aloittanut Aro on tehostanut ja uudistanut VR:n toimintaa monin tavoin. Henkilöstöä on vähennetty, aikatauluja kiristetty, lipunmyynti digitalisoitu, kalustoa uusittu ja lippujen hinnoittelu uudistettu kysyntäperusteiseksi.

Ennen VR:ää Aro oli tanskalaisen juomayhtiö Carlsbergin Pohjoismaiden aluejohtaja ja sitä ennen Sinebrychoffin toimitusjohtaja. Hyppy juoma-alalta rautatiebisnekseen oli iso. Aron mukaan seuraavakin toimialaloikka on yhtä suuri.

Aro palkattiin VR:ään uudistajaksi. Seitsemän vuotta sitten valtion rautatieyhtiö oli vielä varsin suojainen työpaikka.

”Toimenkuva oli laittaa yhtiö sellaiseen kuntoon, että rautatieliikenteen kilpailu voidaan avata ja yhtiö kestää sen muutoksen. Olen sitä mieltä, että tavoitteet on saavutettu. Rahdin määrä on Etelä-Suomessa lähtenyt kasvuun ja matkustajamäärä on kovassa kasvussa”, Aro sanoo.

Aron toimitusjohtajauran alkuun sattui ankaria lumitalvia ja samaan aikaan lähiliikenteen aikatauluja oli kiristetty. Lopputulos oli henkilöliikenteen paha takkuaminen. Aro sai työmatkalaisten vihat niskaansa.

Rankkoja ovat myös olleet neuvottelut henkilöstön työtapojen muutoksista ja väenvähennyksistä.

Aro sanoo, ettei tiukka palaute ole yllättänyt. Tärkeä yhtiö herättää myös intohimoja.

”VR on erittäin tärkeä yhtiö Suomessa ja sen tarjoamalla palvelulla on todella suuri merkitys ihmisille. Siksi siitä ollaan kiinnostuneita ja siksi sitä kommentoidaan”, Aro sanoo.

Hän haluaa kiittää henkilöstöä hyvästä yhteistyöstä, vaikka välillä oli vaikeaa.

”Henkilöstön kanssa on ollut rankka reissu, mutta ilman hyvää yhteistyötä sitä ei olisi pystytty tekemään. Tärkeää on ollut myös se, että minulla on ollut koko ajan omistajan ja hallituksen horjumaton tuki. Sillä voimalla on menty eteenpäin”, Aro sanoo.

Outi Pyhäranta / HS
Mikael Aro on ajanut toimitusjohtaja-kaudellaan VR:ssä läpi ison muutoksen.
Mikael Aro on ajanut toimitusjohtaja-kaudellaan VR:ssä läpi ison muutoksen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat