Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalašnikov tähtää nyt vaatemarkkinoille – syynä USA:n ja EU:n talouspakotteet

Maailman suosituimman rynnäkkökiväärin valmistaja uudistaa brändiä ja tuotevalikoimaa Ferrarin ja Caterpillarin jalanjäljissä.

Talous
 
Ilja Najmušin / Reuters
Nuori mies harjoitteli Kalashnikovin eli AK-47-rynnäkkökiväärin käyttöä Krasnojarskissa Siperiassa.
Nuori mies harjoitteli Kalashnikovin eli AK-47-rynnäkkökiväärin käyttöä Krasnojarskissa Siperiassa. Kuva: Ilja Najmušin / Reuters

Venäläinen asevalmistaja Kalašnikov on vaikeuksissa Yhdysvaltojen ja EU:n talouspakotteiden takia. Ennen heinäkuussa 2015 voimaan astuneita talouspakotteita yhtiön metsästys- ja urheiluaseista 70 prosenttia myytiin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, yhtiön markkinointijohtaja Vladimir Dmitrijev sanoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Sen jälkeen yhtiö on pyrkinyt uudistamaan brändinsä. Väkeä on irtisanottu ja maailman suosituinta rynnäkkökivääriä, AK-47:ää, markkinoidaan ja myydään nyt siviiliversiona enää lähinnä harrastajille ja venäläisille metsästäjille. Siviiliversiolla ei voi ampua sarjatulta.

Yhtiön strategia näyttää toimivan. The New York Times -lehden mukaan yhtiön jyrkän muutoksen aseellisten selkkausten palvelusta asiakaspalveluun ovat huomanneet myös asiakkaat.

”He ovat alkaneet ottaa asiakkaat huomioon”, Moskovan ulkopuolella sijaitsevalla ampumaradalla Kalašnikovin rynnäkkökiväärin siviiliversiolla ampuva lakimies Dmitry S. Baljasov sanoo lehdelle.

Kalašnikovin tunnetuin ase on sotilasrynnäkkökivääri AK-47, jota arvioidaan myydyn yli 100 miljoonaa. Ase on osoittautunut sotilaskäytössäkin kestäväksi, mikä on johtanut siihen, ettei asemarkkinoiden kysyntä ole enää entisen kaltaista.

Yhtiössä uskotaan maailmanlaajuiseen brändiin. Tavoitteena on nyt siirtyä ”metallista mentaaliin”.

Syyskuussa yhtiö lanseeraa markkinoille eränkäyntiin ja ampumiseen suunnitellun ulkoiluvaatemalliston ja avaa 60 vaatteita ja aseita myyvää liikettä ympäri Venäjää.

Markkinointijohtaja Dmitrijevin mukaan Kalašnikovin tuotemerkkiä voi verrata vahvuudessa Ferrariin tai Caterpillariin, merkkeihin, jotka päätuotteidensa ohella myyvät nekin vaatteita.

”On itsestäänselvää, että uskomme meidän logoillamme varustetuilla vaatteilla ja matkamuistoilla olevan kysyntää. Ihan yhtä paljon kuin päätuotteillammekin”, Dmitriev sanoo The New York Timesille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat