Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisyrittäjät uskovat tulevaisuuteen – lähes puolet PK-yrityksistä aikoo palkata lisää väkeä

Yli 60 prosenttia PK-yritysten omistajista pitää yrityksensä tulevaisuudennäkymiä hyvinä tai erittäin hyvinä.

Talous
 

Suomalaisilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on tulevaisuudenuskoa ja yritysten työllistämisodotukset ovat vahvassa kasvussa.

Keskiviikkona julkaistuun tutkimukseen vastanneista yrittäjistä 63 prosenttia pitää yrityksensä tulevaisuudennäkymiä hyvinä tai erittäin hyvinä. 44 prosenttia pitää kasvun mahdollisuuksia hyvinä tai erittäin hyvinä.

Peräti 43 prosenttia yrittäjistä aikoo palkata jonkin verran tai merkittävästi lisää henkilöstöä. Henkilöstön vähentäminen on näköpiirissä vain neljällä prosentilla yrittäjistä.

Tutkimuksen teettivät Danske Bank, Etera ja Fennia TNS Gallupilla. Sitä varten haastateltiin 500 suomalaista pk-sektorin yrittäjäomistajaa.

Pk-sektorin elinvoimaisuuden kannalta keskeisiä omistajanvaihdoksia suunnittelee kuitenkin harva. Omistajanvaihdoksiin liittyy yrittäjien ajatuksissa uhkia ja riskejä.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana omistajanvaihdoksen kohtaa Suomessa peräti 50 000 yritystä. Harvassa yhtiössä suunnitellaan omistajanvaihdosta juuri nyt. Tutkimukseen vastanneista yrittäjistä kolmannes kertoi, että yrityksen myynti on harkinnassa edes jossain määrin. Sukupolvenvaihdos oli keskusteluissa vain noin viidenneksessä yrityksistä.

”Jo tällä hetkellä noin 15 000 yritystä on tilanteessa, jossa omistajanvaihdoksen aika on käsillä. Jos asemansa vakiinnuttaneita, toimivia ja työllistäviä pk-sektorin yrityksiä poistuu markkinoilta lähitulevaisuudessa suuressa määrin, on niiden jättämän aukon paikkaaminen erittäin haastava tehtävä”, sanoo Danske Bankin yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Leena Vainiomäki pankin tiedotteessa.

Omistajanvaihdokseen liitetään runsaasti pelkoja ja mielikuvia.

Yrittäjät, jotka eivät vielä ole tehneet omistajanvaihdosta, arvioivat prosessin hyvin raskaaksi: peräti 40 prosenttia vastaajista arvioi sen stressaavaksi ja kohtuullisen helpoksi vaihdoksen ennakoi vain 30 prosenttia.

Tutkimuksessa omistajanvaihdosta läpikäymättömistä yrittäjistä peräti 31 prosenttia pelkäsi henkilöstön suhtautuvan mahdolliseen omistajanvaihdokseen negatiivisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat